Egész évben nyitva tartó síközpontot nyitnak Montenegróban

Két új sípályát építettek a Kolašin 1600 síközpontban, a pályákon február 16-tól lehet siklani. A síközpont egyébként december óta működik, de eddig csak a síiskolát lehetett igénybe venni, továbbá a gyermekfelvonót, síkölcsönzőt és egy éttermet nyitottak meg - írja a Montenegrói RTV.

KolašinForrás: Shuttertock / Készítette: Foxys Forest Manufacture

Jelenleg a hatüléses felvonók tesztelése zajlik és a hivatalos megnyitáshoz szükséges dokumentumokat igyekeznek beszerezni. Amennyiben minden a terv szerint halad, akkor a jövő hétvégén már kilehet próbálni az új, 9 km hosszú sípályákat, amelyek a szezon végéig, áprilisig üzemelnek majd.

Kolašin 1600 sítelep teljes kialakítására több mint 20 millió eurót szántak, ebbe az összegbe beletartozik a hegyre vezető út, a parkolóhelyek és garázsok felépítése, az étterem  és a két pálya kialakítása, a sífelszerelések megvásárlása. 

Az új síelő helyet nem csak a téli idényre szánják, egész évben várják majd a kirándulókat. A települést hegyek veszik körbe, itt csobog a Tara folyó, illetve a Morača folyó, illetve a közelben található a Biogradska Gora Nemzeti Park is, ahol a Biogradi tó van. Túraútvonalakból is akad bőven a környéken, így minden évszakban érdemes lesz ide ellátogatni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek