Óriás akváriumokat építenek Montenegróban a ritka tengeri élőlények számára

A montenegrói Kotorban épülő 16 óriás akváriumban a látogatók elsősorban az Adriai-tenger élővilágát ismerhetik meg, de a tervek szerint érkeznek majd ide más tengerekből is állatok. A MonteAqua nyitását 2020. júniusára ígérik.

A 250 négyzetméteres akváriumok falai mellett elhaladva a látogatók a tenger mélyén érezhetik magukat, és olyan nagytestű halakkal, medúzákkal, polipokkal és egyéb tengeri élőlényekkel nézhetnek farkasszemet, akikkel korábban nem volt alkalmuk találkozni – írja a szerb Turistički Svet magazin.

A kotori MonteAqua látványterveForrás: Facebook / Eforma doo

A gyerekek alaposabban is szemügyre vehetik a tengeri csillagokat és a különböző kagylófajtákat, és a tenger mélyéről felhozott köveket is megtapogathatják. A vendégeket egy sétány várja majd a létesítmény udvarában, amely szintén a tengeri ökoszisztéma megóvását szolgálja: egyebek mellett a halászatról és a tenger szennyezéséről hallhatnak érdekes információkat.

A tengeri élővilág megóvására szeretnék felhívni a figyelmetForrás: Facebook / Eforma doo

A MonteAqua Projektnek nem kizárólag turisztikai szerepe van, a tengeri élővilág megóvásáért is felelős. Azért épül, hogy a turisták testközelből is megismerjék a tenger sokszínűségét, és egyúttal megértsék azt is, miért olyan fontos vigyáznunk a víz alatti élővilágra. Az akváriumok építését Norvégia támogatja, amely 500 ezer eurót adott a létesítmény megvalósítására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek