Már most kapkodnak a legjobb szállásokért a montenegrói tengerparton

A montenegrói tengerpart a magyarok körében is egyre felkapottabb, de szívesen látogatják szerb, brit, francia, német, ukrán, lengyel és svéd turisták is. Nem csoda, hiszen tavaly már 5 euróért is lehetett egy éjszakára tengerparti szállást találni. Idén januárban a turisták a drágább hotelszobákat is elkezdték lefoglalni, néhány kisebb apartmanban pedig már nem is lehet szabad szobát találni a főszezonra.

Montenegró, BudvaForrás: Shutterstock / Készítette: emperorcosar

Még el sem olvadt a hó Montenegróban, a hoteltulajdonosok már a nyári szezonra készülnek, jelenleg a nyári szállásfoglalásaikat dolgozzák fel. A Montenegrói RTV híre szerint az idei év elején várhatóan mintegy 6%-kal többen keresik a tengerparti szobákat, mint az elmúlt évben.

A nyári idény március végén kezdődik és november közepéig tart, de a legtöbben júliusban és augusztusban látogatják meg az országot. A helyiek igyekeznek minden évben több szálláshellyel fogadni a vendégeket, de még így is előfordul, hogy a főszezonban nem jut mindenkinek szoba, ezért a hoteltulajdonosok csak azt tudják javasolni a turistáknak, hogy időben jelezzék foglalási szándékukat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek