Monokiniznél? Ebben a 7 országban ne tedd, mert börtön is járhat érte

Egy napsütötte tengerparti városban vagy idilli szigeten eltöltött nyaralás egyik legjobb hozadéka, hogy ragyogóan barna bőrrel térhetünk haza. Sokan az egyenletes barnaság érdekében megszabadulnak a bikinifelsőjüktől is. Egyes országokban azonban tetemes pénzbírsággal vagy akár bírósági eljárással járhat együtt a makulátlan barnaság – írja a dailystar.co.uk.

Könnyeb bajba kerülhetünk, ha nem tartjuk tiszteletben kell tartani az adott ország hagyományait, szokásaitForrás: Shutterstock/Sergii Figurnyi

Érdemes utánajárni úti célunk kulturális hagyományainak és erkölcsi szabályainak, mielőtt elindulunk a nyári kiruccanásra, hogy a helyszínen se a lakosság érzékenységét, se a törvényt ne sértsük meg.  

A muzulmán országokban nagyon szigorúan büntetik a (fél)meztelenkedést, ilyen például a dubaji nyaralóhely az Egyesült Arab Emírségekben,Marokkó, Tunézia és Egyiptom, ahol súlyos pénzbüntetés, de akár börtön is várhat a kihágásért.

Dubajban nemcsak a meztelen vagy félmeztelen napozás tilos, a nők komoly jogi bajba kerülhetnek, ha a strandon kívül is bikinit viselnek. Ez akár 6 hónap börtönbüntetéssel is sújtható.

Ezek a szabályok a nyilvános és privát strandokra egyaránt vonatkoznak. Tunéziában szintén szigorú muzulmán országként akár bebörtönzéssel is járhat a meztelenség, ugyanakkor egyes hagyományos törökfürdők vagy nyilvános fürdők nemek szerint elkülönítve működnek, és a kulturális gyakorlat részeként megkövetelhetik a látogatóktól, hogy teljesen meztelenül legyenek. 

De nemcsak a muszlim, hanem az erősen keresztény országokban is bajba kerülhetnek a fürdőruhafelsőért nem rajongó nők. Sok európai egyik első számú nyaralóhelyén, Máltán, ahol a katolicizmus államvallás és a lakosság 95 százaléka ragaszkodik a kereszténységhez, a nyilvános meztelenség illegális és még a szemérmetlenül öltözködés is Btk. paragrafus.

Akár 700 eurós pénzbírságot is kaphatnak azok, akik itt megszegik a törvényt.

A főként erősen protestáns Bahamákon sem fogadják el a meztelenséget és a szigeten nincs olyan hely, ahol ezt megengednék, még a privát strandok vagy klubok sem. Pénzbírság jár a szabályszegésért.

A két paradicsomi karibi sziget, Trinidad és Tobago lakossága színes összetételű, ami a vallást illeti, és ott is ragaszkodnak a hagyományos értékekhez, amelyekbe a félmeztelen fürdőzés nem fér bele, és mindenütt tiltott. Ott is szabálysértésnek számít, ha a strandon kívül fürdőruhát visel az ember.

Akadnak azonban olyan helyek is, ahol nemhogy tiltják, hanem egyenesen zöld utat adnak a monokinizésnek. Berlinben tavaly adott engedélyt egy uszoda a félmeztelen úszkálásra vendégeinek. Ausztriában és Németországban pedig túrázni is lehet anyaszült meztelenül

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek