Mostantól félmeztelenül is úszhatnak a nők Berlin uszodáiban

A város hatósági döntése alapján mostantól a nők félmeztelenül úszhatnak a berlini nyilvános uszodákban – olvasható a BBC oldalán. Ez azután történt, hogy egy nő, – akit még a nyáron félmeztelenül napozás miatt dobtak ki egy szabadtéri medencéből – jogi lépéseket tett. Egy másik félmeztelenül fürdőző nőt pedig decemberben küldtek ki egy fedett medencéből. 

Berlin uszodáiban a nők mostantól félmeztelenül úszhatnakForrás: Shutterstock/Artmediafactory

A hatóságok egyetértettek abban, hogy a nők diszkrimináció áldozatai lettek, és azt mondták, hogy a berlini medencék minden látogatója mostantól félmeztelenül fürdőzhet.

A Németországba érkező külföldi látogatókat gyakran meglepi – és néha egyenesen megzavarja – a tavakban hancúrozó, a parkokban horkoló vagy a szaunában izzadó meztelen németek látványa. De ez egy olyan ország, amely bizonyos körülmények között helyénvalónak és egészségesnek tartja a nyilvános meztelenséget.

Tavaly nyáron az alsó-szászországi Göttingen és az észak-rajna-vesztfáliai Siegen engedélyezte a nők számára a félmeztelen úszást.

A berlini uszoda üzemeltetője, a Berliner Bäderbetriebe (BBB) most valójában nem változtatott a szabályzatán, – amely szerint a fürdőruhának takarnia kell a nemi szerveket, – csupán annyit tisztázott, hogy ez minden látogatóra vonatkozik, nemre való tekintet nélkül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek