Betiltották a meztelenkedést és a tömény alkoholt Pula strandjain

Tilos tömény alkoholt fogyasztani és meztelenre vetkőzni a horvátországi Pula strandjain. Aki az új szabályokat megszegi, jelentős bírságot kockáztat, írja a turizmus.com a merkur.de cikke nyomán.

PulaForrás: Shutterstock/concept w

A horvátországi Pula (Póla) városvezetése nemrég 11:7 arányban, két tartózkodás mellett elfogadott egy határozatot, amelynek értelmében ezentúl 600 és 1300 euró közötti büntetést kockáztatnak azok a nyaralók, akik meztelenül fürdenek a tengerben vagy tömény alkoholt fogyasztanak a parton.

Az új rendeletnek azonban bőven vannak ellenzői a helyi politikusok körében, akik azzal érvelnek, hogy Horvátországban nem tiltja törvény a nudizmust, és amúgy is képtelenség minden partszakaszt ellenőrizni. Annak sincs értelme szerintük, hogy egy tengerparti bárban lehet gin-tonikot fogyasztani, de kicsit arrébb, a strandon már nem.

De nem Pula az első hely, ahol a hiányos öltözéket betiltották. Ez év júliusától az olaszországi Chioggában a nőknek és a férfiaknak is kötelező deréktől felfelé viselniük valamit a strandtól legalább 50 méter távolságra. A szabálysértőknek 75 eurós bírságot kell fizetniük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek