Tűz ütött ki a bolygó legnagyobb tengerjáró hajóján

Tűz ütött ki a világ legnagyobb tengerjáró hajóján, az Icon on the Seas-en, melynek következtében Mexikóban kikötve egy rövid időre áram nélkül maradt. 

Az Icon of the Seas olyan, mint egy minivárosForrás: rccl.hu / Galéria

Szerencsére senki sem sérült meg a "kisebb" keddi tűzben, miközben a hajó Costa Mayán volt – közölte a Royal Caribbean szóvivője. A tüzet gyorsan eloltották.

A tűz a hajó személyezti részében keletkezett, de egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet

– mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a hajó a menetrend szerint folytatja útját. A CruiseMapper szerint a hajó szerdán indul a mexikói Cozumelbe.

A kolosszális tengerjáró hajó idén január 27-én indult első körútjára Miami kikötőjéből. A közel 400 méter hosszú monstrum 20 fedélzetén akár 5610 utast is befogadni képes. A hajót 2350 fős személyzet üzemelteti.

Az Icon of the Seas ötször nagyobb mint a TitanicForrás: Facebook/Royal Caribbean

A hatalmas hajó hét medencével büszkélkedhet, köztük a „legnagyobb tengeri medencével", a „világ legnagyobb tengeri víziparkjával", hat csúszdával és kilenc pezsgőfürdővel.

A vízi tevékenységek mellett az Icon of the Seas egy sziklamászófallal, a Royal Caribbean első ételcsarnokával, egy tengerparti témájú körhintával, és egy minigolf pályával is rendelkezik.

Amikor a hajót először vízre bocsátották, sokan ellenszenvüket fejezték ki miatta, de a Royal Caribbean elnöke, Jason Liberty „a bolygó legnagyobb hajójának" nevezte, és amikor 2023 októberében megkezdődtek a foglalások a hajóra, a Royal Caribbean 53 éves történetének legsűrűbb foglalási napja lett – írja az Independent.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek