Lerántották a leplet a világ legújabb, óriási tengerjáró hajójáról

Miután éveken keresztül folytak a találgatások, hogy miként is néz majd ki a Royal Caribbean új generációs tengerjáró hajója, a társaság bemutatta az Icon of the Seas-t, mely az első hajó az új Icon Class hajóosztályban. A világ legnagyobb óceánjáró hajója 20 emeletes lesz és 7600 fő utas kényelmét 2 350 fős személyzet szolgálja majd - olvasható a hajótársaság legfrissebb közleményében.

Forrás: Royal Caribbean International

Az Icon of the Seas 2024. január 28-án indul majd első útjára Miamiból. A hajót 2023. október végén vagy november elején adják át, és mivel ez egy új osztály első hajója, további tesztelésekre és tengeri próbákra lesz szükség, mielőtt utasokkal a fedélzetén szolgálatba állhat.

A hajó elképesztő méretekkel rendelkezik: összesen 20 fedélzeti szinttel tervezték, amiből az utasok 18 vendégfedélzeten élvezhetik majd az utazást. 2 fős kabinelhelyezés esetén 5610 fő, maximális kihasználtság mellett 7600 fő utaslétszámra 2350 fős személyzet jut. Emellett 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja a vendégeket, valamint a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren.

Forrás: Royal Caribbean International

Az Oasis osztályú hajókhoz képest az Icon of the Seas esetében a hajó elejébe került az AquaDome, ami ezen a hajón több lesz, mint egy színház, és csodás kilátást biztosít az óceánra. A hajó egyébként 250.800 GT és 1198 láb hosszú, azaz 365 méter.

Környezetbarátabb az elődöknél

Legfontosabb jellemzője azonban az, hogy ez lesz az első LNG-üzemű tengerjáró hajó a flottában. Az Icon of the Seas az első Royal Caribbean International tengerjáró hajó, ami cseppfolyósított földgáz (LNG) és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd.

Forrás: Royal Caribbean International

Az LNG a legtisztábban égő tengeri hajózási üzemanyag, ami jelentős előrelépés a hagyományos tengeri "nehéz" üzemanyaghoz képest. Az Icon ezenkívül a szárazföldi áramforrásra is rá tud csatlakozni. Az Icon of the Seas 2022. október 26-tól foglalható hazánkban is a Tengerjáró - Royal Caribbean képviseletén keresztül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek