Krokodil terrorizált egy ausztrál várost, ezért lakói megsütötték és megették

Egy távoli ausztrál közösség bosszút állt egy hatalmas sósvízi krokodilon: megette azt 3,6 méteres fenevadat, melynek jelenléte a házi kedvencek felfalása és gyerekek üldözése miatt vált terhessé.
Szerdán az ausztráliai északi területen lévő Bulla város rendőrei lelőtték a krokodilt, miután úgy ítélték meg, hogy „jelentős kockázatot jelent a közösségre".

A Northern Territory Police közleménye szerint a ragadozó gyerekekre és felnőttekre lesett és „állítólag több kutyát is elragadott.

Mivel kár lett volna a lelőtt krokodilt veszni hagyni, „hagyományos módon előkészítették egy lakomára" – közölte a rendőrség.

Andrew McBride, a Northern Territory rendőrség őrmestere az ABC-nek nyilatkozva elmondta, hogy az állat farkát levesként főzték meg, de grillsült, illetve hagyományos módon banánlevélbe csomagot, földbe ásva készült fogás is lett belőle.

A sósvízi és édesvízi krokodilfajok egyaránt védettek Ausztráliában, ahol 1971 óta szövetségi törvény tiltja az állatok vadászatát – amikor az orvvadászat a kihalás közelébe sodorta őket. A számok az azóta eltelt évtizedekben megnövekedtek, és a helyi kormány szerint az északi terület ma mintegy 100 000 krokodilnak ad otthont.

Veszélyes szomszédok a krokodilok - illusztrációForrás: AFP/Ian Griffiths/Ian Griffiths

A sósvízi krokodilok hat méteresre is megnőhetnek, akár egy tonnát is nyomhatnak, és szinte mindent megesznek.

Ez azt jelenti, hogy a krokodilok és az emberek közötti kölcsönhatás végzetes lehet, és Ausztrália északi részén a parkőrök évente több száz sósvízi krokodilt távolítanak el a lakott területekről.

Áprilisban egy 16 éves fiút megölt egy krokodil Queensland északi részén, miközben megpróbált a partra úszni, miután a csónakja elromlott. Tavaly egy 64 éves halász maradványai kerültek elő egy krokodil bensőjéből, szintén Queenslandben. Egy kilencéves kisfiú pedig szerencsésen túlélte a krokodiltámadást az északi terület Kakadu Nemzeti Parkjában még januárban, miután mély sebekkel került kórházba – írja a CNN.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek