Egy kutyát felfalt, a gazdáját megharapta egy krokodil Ausztráliában

Óriási krokodil támadt egy férfira Ausztrália trópusi részén egy folyó partján, majd megölte a kutyáját - jelentette pénteken az ausztrál AAP hírügynökség. A támadás szerdán történt a queenslandi Bloomfielben, amikor a 37 éves férfi Magic Molly nevű kutyáját sétáltatta egy csónakkikötőnél.

Váratlanul támadt a kutyáját sétáltató férfira - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Naypong Studio

A vadőrök csütörtökön, a támadás helyszínétől mintegy 200 méterre fedeztél fel a 4,2 méter hosszú hüllőt, melyet lelőttek, mivel "elfogadhatatlan kockázatúnak" minősítették. A boncoláskor megtalálták a kutya maradványait a krokodil gyomrában.

Az ausztrál médiában terjedő felvételen látható, amint a krokodil hirtelen felbukkan a barna vízből, és megharapja a férfi lábát. Az áldozat ki tudott szabadulni a harapásból, majd megpróbálta a kutyáját megmenteni, amit a hüllő a folyóba hurcolt. Addig ütötte a krokodilt, amíg az el nem merült a vízben. A sérült férfit a crainsi kórházba vitték.

A Bloomfield-folyót a krokodilok kedvelt élőhelyeként ismerik - mondta el Michael Joyce, a queenslandi vadvédelmi szolgálat munkatársa, hozzátéve, hogy a baleset figyelmeztetés a környékbeli lakosok számára, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek