A világ legnagyobb krokodilja még nagyobb is lehet, mint gondoltuk

Több mint 12 éve, vagyis 2011 óta senki sem mérte meg Cassiust, amikor is a sósvízi óriás megkapta a Guinness-rekordot a világ legnagyobb fogságban élő krokodiljaként – írja a Live Science. 

Cassius, a világ legnagyobb krokodiljaForrás: AFP/Marineland Melanesia

A sósvízi krokodil – akiről azt feltételezik, hogy 120 éves – 2011-ben került be a Guinness-rekordok könyvébe, amikor közel 5,48 méter hosszú volt. De a gondozói azóta sem mérték meg, vagyis Cassius azóta még nagyobbra nőhetett.

"Nagyon is lehetséges, hogy Cassius még nagyobbra nőtt 2011 óta, de nem próbáltuk meg újra lemérni" - mondta Toody Scott, aki Cassiusról gondoskodik az ausztráliai Marineland Crocodile Parkban. "Megkísérelhetjük ezt a közeljövőben, hogy betekintést nyújtsunk a nagy krokodilok növekedési ütemébe, vagy természetesen, ha megkérdőjeleznék a rekordját."

A sósvízi krokodilok (Crocodylus porosus) akár 7 méter hosszúra is megnőhetnek, egy másik rekorder - az akkor 50 éves Lolong a Fülöp-szigeteken, több mint 6,17 méter volt mielőtt elpusztult. Annak ellenére, hogy Cassius valószínűleg több mint kétszer annyi idős, mint Lolong volt, valószínűleg nem fogja utolérni elődjét. "Ahogy a krokodilok 5 méternél nagyobbra nőnek, úgy tűnik, hogy a növekedés üteme évi 1 cm-re csökken, és sok esetben a krokodilok növekedése leállhat" - mondta Scott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek