Krokodil támadt meg egy kisfiút a népszerű Ausztrál Nemzeti Parkban

Egy kilencéves kisfiút úszás közben támadott meg egy krokodil az Ausztrália északi területén fekvő Kakadu Nemzeti Parkban. A fiút kritikus, de stabil állapotban szállították kórházba.

A park egyik lakója a sok közülForrás: Only France via AFP/STAN FAUTRE / ONLYWORLD.NET/Stan Fautre

Craig Garraway, a St John Ambulance munkatársa elmondta, hogy a fiú számos mély sebet szerzett a krokodiltól. Jelenlegi állapota hivatalosan nem ismert, de Garraway a helyi sajtónak azt mondta, hogy a fiú jól van, és hozzátette: "Valószínűleg szerencsésen megmenekült."

Ez Ausztrália egyik legnagyobb nemzeti parkja, ami évente több mint 250 ezer látogatót fogad, és arról híres, hogy hatalmas, körülbelül 10 ezer példányból álló krokodilpopuláció él ott.

A Kakadu Nemzeti Park számos állatfajtnak otthont ad, de krokodil nézőbe érkeznek a legtöbbenForrás: Only France via AFP/STAN FAUTRE / ONLYWORLD.NET/Stan Fautre

A park számos vizében tilos úszni. A Parks Australia szóvivője azt mondta a helyi médiának, hogy az incidens olyan területen történt, amely „nem hozzáférhető a nagyközönség számára".

Az Északi Terület Park- és Vadvédelmi Bizottsága (The Parks and Wildlife Commission of the Northern Territory) ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt években a parkőrök több mint 50 krokodilt fogtak ki a népszerű fürdőhelyek közelében – írja az Independent.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek