Újranyitják a világ legnagyobb krokodilfarmját, ahol az idomárok a hüllőkkel incselkednek

A Samutprakarn Krokodilfarm és Állatkert 1950-től Thaiföld híres krokodilállatkertje volt egészen az ideiglenes bezárásáig, 2020-ig. A turisták körében rendkívül népszerű állatkertben 60 000 édesvízi és tengeri krokodil élt. A tervek szerint 2024. április 1-én ismét megnyitják  az állatkertet a látogatók előtt, derült ki az MTI friss fotóiból.

Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Bangkok központjától kb. 25 km-re délre található Thaiföld első és a világ legnagyobb krokodilfarmja, ahol korábban naponta voltak krokodil-bemutatók, amelyek arról voltak híresek, hogy az idomárok a fejüket, karjukat a krokodilok szájába dugták, és más ijesztő trükköket is bemutattak velük.

Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Ez a mostani sajtóbemutatón sem maradt el, így számítani lehet arra, hogy ez a továbbiakban is hasonlóképpen fog zajlani. A bemutatón az idomár testközelben térdelt egy krokodillal szemben, a karját és a fejét is a félelmetes állkapcsok közé tette, illetve a farkánál fogva tartotta a termetes hüllőt.

Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Az állatkertben számos egyéb állat is helyet kapott, többek között ázsiai elefántok, tigrisek, csimpánzok, gibbonok, teknősök, kígyók, madarak, tevék, vízilovak, alpakák, szarvasok, halak, medvék, leopárdok, struccok, nyulak, orángutánok, pitonok, és még sorolhatnánk.

Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Az állatok jólétével kapcsolatban többször is felmerült az állatkínzás: például az elefánt-bemutatókon a hatalmas emlősök ügyességét úgy mutatták be, hogy kötélen kellett sétálniuk, gördeszkára ültették vagy éppen táncoltatták őket. A látogatók egy rövid elefánttúrát, vonatozást vagy vízibiciklizést is tehettek – írja a Wikipedia.

Forrás: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A hüllőtelepet a koronavírus-világjárvány kezdetén, 2020-ben zárták be, majd a bevételkiesés miatt az üzemeltetője, a Bangpakong nevű cég felszámolási eljárást kezdeményezett 2021. januárban. Remélhetőleg a park újra felvirágoztatásán túl ezúttal az állatok biztonsága és jóléte is célja lesz az állatkertnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek