Ha autóval készülsz Olaszországba, itt számíts lezárásokra és ellenőrzésekre

Aki júniusban autóval utazik Olaszországba, annak dugókra és fennakadásokra kell számítania. A júniusban tartandó apuliai G7-csúcstalálkozó miatt már most ellenőrzéseket végeznek a határokon. A Brenner autópályán folyó építkezések azonban elvileg nem okozhatnak fennakadást.

Róma látképe - illusztrációForrás: Shutterstock

Az Olaszországba utazóknak jelenleg extra adag türelmet kell magukkal vinniük a nyaralóhelyükre vezető autóútra. A nyaralási szezon kezdetén, június 5. és 18. között a népszerű mediterrán ország komoly határellenőrzést vezetett be, ami további forgalmi dugókhoz vezethet. Az intézkedés oka a G7-ek csúcstalálkozója, amelyet június 13. és 15. között tartanak egy apuliai luxushotelben.

Biztonsági okokból az államfők csúcstalálkozója miatt ellenőrzéseket végeznek az Európai Unió Olaszországgal közös határain. Az EU-tagállamok belső határain történő ellenőrzések megszüntetéséről szóló schengeni megállapodást kifejezetten erre a célra felfüggesztik.

Ezeken a pontokon számíthatsz ellenőrzésre:

Átkelés Tirolból Olaszországba
Átkelés Karintiából Olaszországba
Határátkelőhelyek Szlovénia felé

Amire a határokon figyelned kell:

Az országhatárokon bármikor ellenőrizhetik az utazókat. Ezért mindig legyen nálad érvényes személyazonosító okmány - még a gyermekek esetében is - tanácsolja az Osztrák Autó-, Motoros és Túraklub (ÖAMTC).

Ez a forgalmi helyzet a Brenner autópályán:

Olaszország felé haladva dugók különösen hétvégén lehetnek, főleg a Brenner autópályán (A13). Az Ausztria és Olaszország közötti Brenner autópályán folyó építkezések azonban várhatóan nem lesznek negatív hatással az utak forgalmára.

A brennerautobahn weboldal szerint a sávváltást vagy a sáv és az előzési sáv korlátozását igénylő munkálatok nem engedélyezhetők a nagy forgalmú időszakokban. Kivételt csak az éjszakai munkavégzés, a közlekedésbiztonság helyreállítását szolgáló intézkedések vagy előre nem látható események esetén lehet tenni - írja a reisereporter.de. 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek