Videó: Brutális pusztítást okoz a németországi áradás

Németországban soha nem látott pusztítást okoznak az áradások. A folyók hömpölyögve lépnek ki a medrükből, senkit és semmit nem kímélve robognak tovább. Többen odavesztek, jelentős az anyagi kár, több ezren kényszerültek elhagyni az otthonaikat.

A pusztító esőzések még várhatóan folytatódnak NémetországbanForrás: MTI/AP/Michael Probst

A heves esőzések okozta áradások Németország déli részén legalább négy emberéletet követeltek. Az áldozatok között vannak hárman, akiket hétfőn elárasztott pincékben találtak meg. Vasárnap egy tűzoltó halt meg, miközben megpróbálta megmenteni a bajbajutott lakosokat.

Bajorország és Baden-Württemberg szövetségi államokban több ezer ember hagyta el otthonát a heves esőzések pénteki kezdete óta – írja a magyarnemzet.hu.

Olaf Scholz német kancellár, aki meglátogatta az érintett területeket, azt mondta, hogy az árvíz a kritikus környezeti kihívásokra emlékeztet. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az ember okozta klímaváltozás megállításának feladatát – mondta hétfőn.

A baden-württembergi Stuttgarttól keletre fekvő Schorndorfban egy pincében egy férfi és egy nő holttestét találták meg hétfőn. A bajorországi Manchingból pedig 800 embert kellett evakuálni egy közeli gátszakadás után.

A délebbre fekvő Schrobenhausenben egy 43 éves nő holttestét találták meg egy pincében hétfőn. Mint arról korábban beszámoltunk, egy önkéntes tűzoltó is meghalt, miután az őt és kollégáját szállító felfújható csónak a környéken felborult. Egy másik önkéntest még mindig keresnek, miután a hétvégén az ő hajója is felborult.

Az árvizek jelentős közlekedési fennakadásokat is okoztak, hétfőn nem működtek az északról és nyugatról Münchenbe tartó távolsági vasútvonalak.

Markus Söder bajor miniszterelnök a helyzettel kapcsolatban úgy fogalmazott: Olyan események történnek itt, amilyenek még soha nem voltak.

@dr.hesso #Hochwasser im Kreis #Esslingen kam es zu mehreren Einsätzen der Feuerwehr. Der Pegel des Neckars stieg von einem Wert von 1,65 Meter am Freitag auf ungefähr 4,75 Meter am Samstagmorgen#fürdich#foryou♬ Originalton - Zauberwald

A német meteorológiai szolgálat további heves esőzésekre figyelmeztetett az ország déli és keleti részein.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek