Lezártak egy ausztrál repülőteret a trópusi ciklon nyomán keletkezett áradás miatt

Áradások miatt hétfőn (december 18-án) bezárták az Ausztrália északkeleti részén lévő Cairns repülőterét, közölték az ausztrál hatóságok az MTI szerint.

Cairns AirportForrás: AFP/Brian Cassey

Több mint háromszáz bajba jutott embert mentettek ki a mentőcsapatok az éjszaka folyamán a pusztító áradások miatt. A helyi szervek attól tartanak, hogy a városban 160 ezer ember maradhat ivóvíz nélkül.

Miközben Cairns környékén csillapodik az eső, a közeli Port Douglas, Daintree, Cooktown, Wujal Wujal és Hope Vale térségében az előrejelzések heves esőzésre figyelmeztettek.

Katarina Carroll, Queensland állam rendőrfőnöke rendkívül súlyosnak nevezte az áradásokat. A természeti katasztrófának halálos áldozata nem volt, és súlyos sérülés sem történt.

Cairns AirportForrás: AFP/Brian Cassey

A kimentett lakosokat helikopterrel szállították el a Wujal Wujal őslakos közösségből, ahol az éjszakai órákban kilenc felnőtt és egy hétéves gyermek egy kórház tetején talált menedéket az áradás elől.

A múlt heti trópusi ciklonnal érkezett heves esőzések közösségeket vágtak el a külvilágtól, utakat és vasútvonalakat árasztottak el, hétfőn mintegy 14 ezer háztartás és üzleti vállalkozás maradt áram nélkül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek