Videó: Haleső esett ebben a Közel-keleti országban

Néha olyan abszurd jelenségek szemtanúi lehetünk, amire azt mondjuk: ha nem látom a saját szememmel, el sem hiszem! Bármennyire is furcsa, nem egy Bibliai csapás sújtotta Irán Yasuj régióját, amikor halak és különböző kisebb tengeri lények potyogtak az emberek fejére.

Az emberek igencsak meglepődtek, amikor élő halak potyogtak az égből - illusztrációForrás: Shutterstock/ Bushmanov Vladimir

Sőt még csak nem is egy repülőgép rakománya zuhant a földre és viccről sincs szó. Bár különös, de nem egyedi eset a haleső: tavaly írtunk róla, hogy egy ausztrál kisvárosban szinte beborították a levegőből lehullott élő halak az utcákat.

A ripost.hu cikke szerint a legutóbbi, iráni jelenségre az időjárás adhat magyarázatot. Az országban ugyanis olyan időjárási viszontagságok uralkodtak a haleső idején, amelyek következtében a levegőbe kerültek a kisebb tavak vizei és élőlényei.

A DailyStar tudományos szempontból vizsgálta meg a jelenséget, ezért megkérdezett egy klímaszakértőt. „Nincs ebben semmi természetfeletti. Az egyik hipotézis az, hogy a tornádó felkap bizonyos lényeket, mint a kisebb halak vagy békák, és mérföldekkel arrébb a földre dobja őket. Ahogyan a szél sebessége folyamatosan csökken, úgy hullanak az égből az állatok az esővel együtt" – árulta el a szakember.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek