Ez lesz az első okostelefon-mentes város a 14 év alattiak számára

A Londontól nagyjából 40 kilométerre északra található St Albans város iskolájának tanárai felszólították a szülőket, hogy ne engedjenek okostelefont használni gyermekeiknek 14 éves koruk előtt.

Általános kép az olyan iskolákban, ahol lehet telefont hazsnálni - A fotó illusztrációForrás: wavebreakmedia/Shutterstock

A Hertfordshire körzetben élő szülőknek írt levelet St Albans 24 általános iskolai igazgatója közül 20 írta alá. Szerintük a telefonok "számos negatív kockázatnak" tehetik ki a gyerekeket. Ráadásul az elmúlt néhány évben jelentősen csökkent az életkor, amikor a gyerekek megkapják első okostelefonjukat.

Tavaly januárban, a több ezer tanár bevonásával gyűjtött adatok szerint az iskolák mindössze 1%-ában semmilyen korlátozás nem volt a telefonok használatára vonatkozóan.

Jelenleg nincs mobiltelefon-tilalom a walesi, skóciai és észak-írországi iskolákban, ahol az oktatással kapcsolatos döntéseket az Egyesült Királyság kormánya átruházza az iskolákra. Tavaly júliusban az Egyesült Nemzetek Szervezete arra figyelmeztetett, hogy a telefonok elvonják a tanulók figyelmét, és internetes zaklatáshoz vezethetnek – írja a BBC.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek