Mobilalkalmazással foglalhatnak helyet a strandra az olaszok

Olaszországban elkezdődött a strandszezon, a fürdőhelyeknek azonban oda kell figyelniük a biztonsági előírásokra, ezen belül is főleg arra, hogy elkerüljék a zsúfoltságot. Ebből a megfontolásból született meg a Riva Booking nevű alkalmazás, mellyel napozóágyakat és napernyőket, emellett egyéb, kapcsolódó szolgáltatásokat is lehet foglalni, például asztalt az éttermekben, parkolóhelyet, sporteszközöket vagy akár hajót is - derül ki az agi.it cikkéből.

A ravennai strandon is beindult az életForrás: AFP/Miguel Medina

Az alkalmazás vitathatatlanul hiánypótló, mert az XChannel vállalat kutatása szerint 2021 nyarán az olaszok 87%-a tervez otthon nyaralni, és egy 500 fős mintán végzett felmérés szerint 93% tart a hosszú soroktól és a tömegtől.

Eddig 11 tartomány közel 500 strandja csatlakozott a kezdeményezéshez Basilicatában, Calabriában, Campaniában, Emilia Romagnában, Lazióban, Molisében, Liguriában, Pugliában, Szardíniában, Szicíliában és Toszkánában.

"A Riva Booking úgy működik, mint amikor mozijegyet vagy szállodai szolgáltatást foglalunk" - mondta Yor Balini, a Riva Booking vezérigazgatója. Az alkalmazás használata egyszerű, csak ki kell választani a helyszínt, majd a szolgáltatást a lehetőségek közül, ezután pedig kifizetni azt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek