A mobilok alapján követik a gyalogosforgalmat a velencei karneválon

  Korábban hírt adtunk arról, hogy Velencében számolni fogják a turistákat a forgalmas karneváli időszakban (február 8–25.). Most kiderül, pontosan hogyan történik mindez: a mobiltelefon-jelek alapján, kamerák és érzékelők segítségével követik a látogatók mozgását, hogy elkerüljék a túlzott zsúfoltságot az egyes helyeken - adja hírül a Lonely Planet. Harmincnégy kamerát telepítettek a város forgalmasabb utcáira, melyek észlelik az alattuk áthaladó embereket, és azt, hogy felnőttek vagy gyermekek, miközben az arcuk nem látszik.

  Forrás: leo2014/pixabay.com

  A rendszer a mobilokon keresztül azt is megtudhatja, hogy honnan érkeznek az emberek és mennyi ideig maradnak a városban.

  Mint Paola Mar turisztikai tanácsos elmondta, azért szükséges a látogatók áramlásának figyelemmel kísérése, mert a tisztviselők így döntéseket hozhatnak arról, mely útvonalakról és hogyan tereljék el a forgalmat.

  Mar azt is hozzátette, hogy a Wi-Fi, a kamerák és az érzékelők 0,25 másodpercenként küldenek adatokat a központba, hogy megjósolják, a gyalogosok mikor érkeznek meg egy adott kritikus pontba, így előre elterelhessék őket egy másik területre, hogy sehol ne duguljon be a gyalogosforgalom.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!