Videó: Ez az elhagyatott kastély tényleg a Titanicon elhunyt milliárdosé volt?

A Titanic tragédiája az emberiség egyik legismertebb és legtragikusabb hajókatasztrófája, amely örökre beírta magát a történelembe. Máig hátborzongató arra gondolni, hogy milyen tehetetlenek voltak abban a helyzetben a hajó utasai. Egyikük történetét és feltételezett lakhelyét mutatjuk most be.

Az RMS Titanic az egyik legnagyobb és legpompásabb óceánjáró volt a maga idejében. A hajó úttörő volt a luxus és a kényelem terén, mindenki arról ábrándozott, hogy feljuthat rá. Azonban 1912 áprilisának 14-én éjjelén, mindössze néhány nappal azután, hogy elhagyta Southampton kikötőjét, a Titanic jéghegynek ütközött, mely az oldalán hatalmas sérüléseket okozott, így a vízbeömlés miatt gyorsan elsüllyedt.

Illusztráció a Titanic süllyedésérőlForrás: Shutterstock/Everett Collection

A sötét óceán jéghideg, -2 fokos vizében több, mint 1500 ember vesztette életét, mivel a hajón nem volt elegendő mentőcsónak, és a pánik miatt rengetegen estek le a hajóról a süllyedés közben is.

A Titanic tragédiája nem csupán a luxushajó pusztulását jelentette, hanem a társadalmi osztályok közötti különbségek és az emberi sorsok drámai összeütközése is megmutatkozott benne. Az esemény óriási hatással volt a tengerészeti biztonságra vonatkozó szabályozásokra is. 

Az Østby Család

Engelhart Cornelius Østby Norvégiában született 1875-ben, és kiemelkedő textilgyárosként és üzletemberként tevékenykedett. Családjával együtt élt Franciaországban, ahol jelentős szerepet játszottak az üzleti és társadalmi életben.

Engelhart és felesége, Helene Ragnhild Østby üzleti okokból tartózkodtak a hajón, ezalatt luxuskabinban laktak. Ez is mutatja, hogy komoly társadalmi státuszuk volt.

A Titanic elsüllyedése következtében a legénység hozott egy döntést: először a nők és a gyerekek szállhatnak be a mentőcsónakokba. Ennél a pontnál váltak el egymástól, és bár ők nem tudták, itt látták egymást utoljára. 

Helene végül túlélte a trafédiát, férje testére pedig másnap reggel talált rá egy hajó, a Mackay-Bennett. 

Az elhagyatott kastély

Egy városkutató, Ramy Awad szerint egy elhagyatott kastély az Østby család  lakhelye volt, ami már több, mint 100 éve magányosan áll. A sztori teljesen hihető, hiszen Østbyék is Franciaországban éltek, és mivel tehetősek voltak, rendelkezhettek kastéllyal is. 

Azóta futótűzként terjed a hír, egy tartalomgyártó pedig videót is készített a kastélyban, amit most Ti is láthattok. Vigyázat, hátborzongató és egyben szomorú is, ha mögé képzeljük ezt a történetet.

Íme a videó:

Habár filmbe illő a sztori, nem találtunk biztos forrást ahhoz, hogy kijelentsük, hogy a család valóban itt lakott, és hogy ténylegesen 100 éve gazdátlan a birtok. Minden esetre, rengeteg az egybeesés!

(Forrás: wanderwisdom.com, snopes.com, tikTok (@pimpmycamel, borítókép: shutterstock.com - illusztráció)

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek