Ünnepélyesen átadták Horvátország legmagasabb épületét Splitben

Ma, május 7-én Split város védőszentjének, Szent Domniusnak az ünnepén került sor Horvátország legmagasabb épületének, a Dalmatia Tower ünnepélyes megnyitójára. Bár a hatalmas felhőkarcoló már tavaly július óta üzemel, a teljes komplexumot most egy látványos és példátlan programmal mutatják be a nagyközönségnek.

A díjnyertes felhőkarcoló Horvátország legmagasabb épületeForrás: Wikipédia/Ballota

A 135 méter magas szállodát és irodaépületet a neves horvát építész, Otto Barić tervei alapján építették.

A felhőkarcoló két rangos nemzetközi díjat kapott: az European Property Awards díjat a magas kereskedelmi épületek legjobb építészeti megoldásáért, valamint az International Property Award díjat a legjobb projektért a fejlesztési kategóriában. Mindkét díj odaítélésére kemény európai és globális versenyben került sor, a Dalmatia Tower több száz épülettel és projekttel versenyzett – írja a croatiaweek.com.

„Ma közel 1000 ember dolgozik a Dalmatia Towerben, közülük legalább 700-an informatikai területen. Az AC Hotel mellett számos nemzetközi vállalat működik itt, és pontosan ez volt a célunk. Urbanisztikailag, turisztikailag és vállalati szempontból is újra akartuk pozicionálni Splitet, és meg akartuk teremteni a város jövőbeli fejlődésének körvonalait, amit a Dalmatia Tower képvisel" – mondta Damir Lukić, az AC Hotel by Marriott Split vezérigazgatója.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek