Videó: Rosszul sült el a korfui hagyomány: egy nő fején landolt az edény

A görög ortodox húsvét idén május 3-6- i hétvégére esett. Minden év nagyszombat délelőttjén Korfu szigetén a hagyományos húsvéti "edénydobálás" zajlik. Az emberek olyankor korsókat, serpenyőket és egyéb, vízzel teli cserépedényeket dobálnak ki a házuk ablakán. Helyiek és turisták ezrei nézik, ahogy a kancsók összetörnek az utcán, amit hangosan ünnepelnek. Egy nő mégsem ünnepelhetett felhőtlenül, miután a Városháza ablakából kidobott edény éppen az ő fején landolt. A Corfu TV News szerint ráadásul azt az edényt, Szpirosz Halikiopoulo alpolgármester dobta ki.

A cserépkorsókat és egyéb edények repülnek az ortodox húsvét szombatján, ami idén május 5-re esett - illusztrációForrás: SAKIS MITROLIDIS / AFP

Az alábbi videón látható, ahogy Halikiopoulo lelöki a nagy kancsót az erkélyről anélkül, hogy észrevette volna, hogy két ember sétál a járdán délelőtt 11 órakor. Az ütéstől mindkét nő elesett. A törött kancsó darabjai szétszóródtak a kövezeten, és hallható a tömeg sikoltozása, miközben a nézők a két nő segítségére siettek.

Bár az alpolgármester szerint minden szükséges óvintézkedést megtettek, ellenőrizték az ablak előtti részt, de a két nő hirtelen átfutott, aminek következtében egyiküknek megsérült a feje és a válla.

Egyesek szerint az edénydobálás szokása a velenceiektől származik, akik újév napján az ablakokon kidobálva minden régi tárgyuktól megszabadultak. Mások úgy vélik, hogy az edények kidobása és összetörése üdvözli a tavaszt, ezzel szimbolizálva az új termést, amelyet új cserepekben ültetnek el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek