Videó: Lángokban állt egy tengerjáró hajó Korfu közelében

Péntek reggel a Jón-tengeren egy olasz zászló alatt közlekedő, 237 utassal és 51 fős legénységgel haladó hajó fedélzete lángokba borult. Ahogy az alábbi felvételen is jól hallani, a segélyhívót, azaz a Mayday-t ismételgeti a legénység. Áldozatokról eddig nem érkeztek hírek.

Az utaszállító az északnyugat-görögországi Igumenica kikötőjéből tartott a a körülbelül kilenc órányi távolságra lévő olaszországi Brindisi felé, közölte a görög kikötői rendőrség – írja a straitstimes.com oldal.

Az incidens helyi idő szerint hajnali fél öt körül történt Korfu északi partjainál, Görögország és Albánia között - közölte az AFP francia hírügynökséggel a görög parti őrség sajtóosztályának egyik tisztviselője. A hajó kapitánya arra kérte az utasokat, hogy hagyják el a hajót, a parti őrség járőrhajót és vontatóhajót küldött a helyszínre.

A Grimaldi Lines hajótársaság egyik utasszállító hajója gyulladt kiForrás: NurPhoto via AFP/Danil Shamkin/NurPhoto/Danil Shamkin

Az MTI híre szerint Kosztasz Tacafadosz, a görög kereskedelmi tengerészetért felelős államtitkár azt nyilatkozta, hogy minden utas épségben van, és mentőcsónakokba szálltak. A Grimaldi Lines hajótársaság tulajdonában lévő Euroferry Olympia utasszállító hajó utasait Korfura szállítják – közölte a görög parti őrség. A tűz okai még nem ismertek, az ügyben vizsgálatot indítottak. a környéken enyhe volt az időjárás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek