Megérkezett Korfura a szezon első tengerjáró hajója

Korfu-szigete kedden fogadta az idei szezon első tengerjáró hajóját, a Costa Luminosát, melyen mintegy 600 turista érkezett elsősorban Olaszországból, Franciaországból és Németországból. A hajón és a kikötőben is be kellett tartani a biztonsági intézkedéseket - adja hírül a reuters.com.

A Costa Luminosa tavaly Marseille-benForrás: AFP/Clement Mahoudeau

Görögország szombaton nyitotta meg kapuit az EU valamint más országok, többek között az Egyesült Államok, Izrael és Nagy-Britannia turistái előtt. Az oltással illetve 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel rendelkező látogatóknak nem kell karanténba vonulniuk. 

Mint a Konzuli Szolgálat oldaláról kiderül, a második oltás beadása után el kell telnie 14 napnak ahhoz, hogy elfogadják az oltási igazolványt. Az állami szerv által kiállított igazolásnak az angol, francia, német, olasz, spanyol, vagy orosz nyelv valamelyikén tartalmaznia kell a következő információkat: a beoltott személy teljes neve, az alkalmazott vakcina típusa, a beadott adagok száma és dátuma. Az oltási igazoláson szereplő névnek meg kell egyeznie az oltási igazolvány birtokosának útiokmányában szereplő névvel. Görögország minden vakcinát elfogad, amivel Magyarországon oltanak. Az említettekhez hasonló követelmények vonatkoznak annak igazolására, hogy valaki átesett a fertőzésen.

Idén négy Costa-hajót terveznek indítani a Földközi-tengeren, melyek közül ez az első, Görögországot érintő hajó, és sorrendben a második, amely idén elindult. A járat május 16-án kezdte meg útját a trieszti kikötőből, Korfu mellett Athénban, Míkonoszban, a görögországi Olympia közelében található Katakolon kikötőjében valamint az olaszországi Bariban is megáll. Az első hajó a Costa Smeralda volt, mely még márciusban indul olasz körútra, azonban Savona kikötőjében 36 fertőzöttet találtak a fedélzeten. A cég november közepéig mintegy 27 körutazást tervez ezzel a hajóval.

A társaság honlapja szerint a biztonsági intézkedések magukban foglalják azt, hogy kevesebb utas legyen, a távolságtartást, az utazás előtti és közbeni tesztelést, valamint napi hőmérséklet-ellenőrzéseket, amikor az utasok ki- és beszállnak, illetve kirándulnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek