Itt készülnek a legmenőbb TikTok és Insta posztok

A közösségi média hatalmas szerepet játszik az életünkben, mi is írtunk már róla, hogy a TikTok és az Instagram mennyire nélkülözhetetlenné vált az utazók számára nemcsak a kalandjaik dokumentálásához, hanem már az utazás megtervezéséhez is. Most pedig megmutatjuk azokat az úti célokat, amelyeket a legtöbben fotóznak.

Forrás: Tuboly Alexandra

Emberek milliói osztják meg kalandjaikat a világgal, bemutatva a legszebb vagy éppen a legextrémebb úti célokat. Az enjoytravel számszerűsítette az Instagram és a TikTok-posztokat, ami által kiderült, merre utaznak a legtöbben a közösségi média felhasználói közül.

Íme a top 10-es lista:

1. London – Egyesült Királyság

Több mint 100 milliárd TikTok-nézettségével és több mint 160 millió Instagram-posztjával London a világ legtöbbet fotózott városa. Az utazók nem tudnak betelni az angol főváros ikonikus nevezetességeivel, a cseresznyepiros telefonfülkékkel, a fekete taxikkal és a piros emeletes buszokkal, amik mind népszerű fotózási témák.

London lett a nagy kedvencForrás: Shutterstock/Sergii Figurnyi

2. Párizs, Franciaország

A „fény városa" a fotósok álma. Egy tavaszi nap Párizsban, piknik a parkban, virágos standok a képeslapra emlékeztető sugárutakon, séták a Luxemburg-kertben és cseresznyevirágok az Eiffel-torony előterében. A Jardins du Trocadéro és a Champ de Mars a két legjobb hely, ahol a cseresznyevirágok és az Eiffel-torony együttesen fotózható. Az emlékezetes felvételek elkészítéséhez mindenképpen érdemes lekapni az Eiffel-torony szikrázó esti fényeit is.

Az 1889. évi világkiállításra készült Eiffel-torony Párizs jelképeForrás: Shutterstock/Catarina Belova

3. New York – USA

A varázslatos hangulatú New York jellegzetes látképe és nyüzsgő utcái számtalan film és tévésorozat helyszínéül szolgáltak. A város nem csak a mozivásznon tündököl – több százmillió Instagram-posztjával és milliárdnyi TikTok nézettségével a közösségi média felhasználói számára is kedvelt helyszín. Játszd el a Jóbarátok jelenetét a Central Parkban vagy éld ki karácsonyi filmes álmaidat a Rockefeller Center meglátogatásával. New York nevezetességei majdnem olyan híresek, mint a város: a #timessquare és a #empirestatebuilding keresőszavakra 5, illetve 3 millió poszt ugrik fel az Instagramon.

A Szabadság-szobor New York előtt, a Liberty Islanden állForrás: shutterstock.com / cla78

4. Isztambul – Törökország
5. Nepál
6. Bali – Indonézia
7. Chicago – USA
8. Srí Lanka
9. Sydney – Ausztrália
10. Szingapúr – Szingapúri Köztársaság

Az 50-es lista további helyezettjeit ide kattintva tudod megnézni.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek