Új Banksy festmény tartja lázban Londont

Az aktivista művész, Banksy által készített új műalkotás egy ház falát díszíti és a ház udvarán álló, visszanyesett fa hiányzó lombozatát utánozza, mintha a fa életre kelt volna. Az alkotás vasárnap reggel tűnt fel a Finsbury Parkban lévő Hornsey Roadon, és szinte azonnal hatalmas közönséget vonzott – írja az euronews.com.

Banksy új alkotása az ember környezetre gyakorolt fontos szerepére hívja fel a figyelmetForrás: MTI/EPA/Neil Hall

A lombkorona alatt álló nőalak klasszikus Banksy-stílusú alak. A zöld árnyalat, amit a művész használt megegyezik azzal, amelyet az Islington negyedben a szociális lakások jelzéseihez használnak.
A cseresznyefa körülbelül 40-50 éves lehet, és bár az önkormányzat jó ideje igyekszik meghosszabbítani az élettartamát, az állapota még is egyre romlik.

Az egyik ott lakó ezt mondta: Csodálatos látni, hogy ez a műalkotás hogyan hozott össze mindenkit. Az emberek már kora reggel kijöttek beszélgetni az utcára. Ez összehozta a közösséget, amit nagyon jó volt látni."

James Peak, aki a BBC Radio 4 The Banksy Story című sorozatát készítette, vasárnap elment megnézni a művet. Az üzenet egyértelmű: a természet küszködik, és rajtunk múlik, hogy segítünk-e újjászületni" – mondta a BBC-nek.

Banksy egy brit graffitiművész, politikai aktivista és festő, kinek személyazonossága jórészt ismeretlen. Szatirikus utcai művészete és felforgató epigrammái a fekete humort keverik a graffitivel, jellegzetes stencilezett technikával. Politikai és társadalmi mondanivalójú művészi kommentárjai a világ különböző városainak utcáit, falait, hídjait díszít.
Forrás: Wikipédia

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek