Elképesztő expedíció: Átszeli Amerikát a magyar apa és lánya

Izgalmas és cseppet sem veszélytelen expedícióba fogott Palik Endre és lánya, Zsófi. Átszelik a teljes amerikai kontinenst, Észak-és Dél-Amerikát, így az elkövetkező hónapokban 70.000 kilométert tesznek meg – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből.

Apa és lánya óriási távolságokat tesznek majd megForrás: PalikExpeditions

Egy lakóegységgel felszerelt expedíciós teherautóval indultak neki az elképesztő távnak, amit a várható kihívásokhoz igazítva építettek meg, hogy bírja a vadregényes tájakon keresztül vezető és extrém időjárási viszonyok közt megteendő utat. A világutazók Új-Fundland partjaitól indultak, hogy Alaszkát és a Yukon folyót érintve átautózzanak Kanadán. A tervek szerint az USA nyugati partja mentén Kalifornia után Mexikón, Közép-Amerikán, Kolumbián, Ecuadoron, majd Chilén áthaladva jutnak el Ushuiaiba.

Palik Endre és Zsófi izgalmas kalandra indultakForrás: PalikExpeditions

Az utazók nem siketnek, a Matchbox támogatásával megvalósuló expedíciójuk során akár több ideig is elidőznek egy állomáson.

Hajt bennünket a felfedezés vágya. Kisebb-nagyobb megszakításokkal 2018 óta úton vagyok, és örömmel vágok bele izgalmas kihívásokat tartogató vidékek feltérképezésébe a világ bármely pontján. Korábban is átalakított teherautókkal tettem meg a hatalmas távokat. Most is azzal megyünk a lányommal. Bár nem a legkomfortosabb így utazni, de annál nagyobb szabadságot ad, hogy mi döntjük el merre, mikor, meddig megyünk és mit fedezünk fel" – meséli Palik Endre, aki bő hat éve szállt ki milliárdos forgalmat generáló csomagolóanyag nyomdát üzemeltető vállalkozásából, hogy legfőbb hobbijának, az utazásnak szentelhesse az életét.

Az expedíciós teherautóban lakóegységet is kialakítottakForrás: PalikExpeditions

A kanadai Halifaxban bőven mínusz 20 Celsius fok alatti hőmérsékleten kezdődött el a nagy utazás, amelyre Endrét elkísérte 20 éves lánya, Zsófi, aki mostanáig már maga is bejárt 22 országot és apukájával is szívesen vállalkozik közös utakra. Korábban Skandináviába, illetve Dél-Amerikába utaztak hosszabb időre együtt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek