Az amerikaiak szerint a terroristák a népszerű turistacélpontokat vehetik célba

Gabriel Attal francia miniszterelnök vasárnap jelentette be, hogy a legmagasabb szintre emelik a biztonsági készültséget az orosz főváros melletti Krasznogorszkban elkövetett merényletet követően, amelyet az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalt magára – írja a magyarnemzet.hu.

Az Amerikai Egyesült Államok szerint lehetséges, hogy merényletek lesznek Franciaország turista látványosságainálForrás: Zigres/Shutterstock

Az Egyesült Államok franciaországi nagykövetsége hétfőn biztonsági riasztást adott ki, fokozott óvatosságra és körültekintésre intve az ott tartózkodó állampolgárait, nem sokkal azután, hogy a francia hatóságok a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget.
Az Egyesült Államok párizsi diplomáciai képviselete arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy a turisták körében népszerű helyek válhatnak terroristák célpontjaivá minden előjel nélkül.Egyúttal fokozott odafigyelésre kérte állampolgárait, és arra, hogy minden gyanús cselekményt jelezzenek a helyi hatóságoknak.

Az amerikai nagykövetség Moszkvában hasonló figyelmeztetést adott ki március elején, amikor az ott készülő merényletről szerzett tudomást. Az adminisztráció több képviselője beszámolt arról, hogy az értesülést az orosz kormány illetékeseivel is megosztották napokkal a terrorakció előtt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek