Elképesztő világrekordot döntött a sportoló az Eiffel-tornyon

A kétszeres díjugrató világbajnok, Anouk Garnier figyelemre méltó teljesítményt ért el azzal, hogy csak egy kötél segítségével felmászott az Eiffel-torony második emeletére, és ezzel megdöntötte a kötélmászás világrekordját. A 110 méter magasra mászás jelentős mérföldkövet jelent, amivel új világrekordot állított fel – írja a CGTN Europe a Facebook oldalán.

Anouk Garnier nem csak a határait akarta feszegetni a világrekorddalForrás: CGTNEurope Facebook oldala

Garnier nemcsak azért vállalkozott erre a kihívásra, hogy feszegesse személyes határait, hanem azért is, hogy támogassa a szívéhez közel álló ügyet: rákkutatásra gyűjtött pénzt a Rákellenes Ligán keresztül.
„Készen állok, csak erre várok" – jelentette ki Garnier, mielőtt megkezdte volna a mászást, ezzel is bizonyítva elszántságát és határozottságát.

Ez a figyelemre méltó teljesítmény egy újabb fejezetet ad az Eiffel-torony sportteljesítményekkel teli történetéhez. Sylvain Dornon 1889-es legendás gólyalábas mászásától kezdve Taïg Khris 2010-es merész rámpaugrásáig számos mászásnak volt tanúja az ikonikus építmény az évek során.

Jean-François Martins, az Eiffel-tornyot üzemeltető társaság elnöke örömét fejezte ki Garnier teljesítménye miatt, kiemelve annak szimbolikus jelentőségét a közelgő olimpia előtt. Az ikonikus építmény olimpiai szerepéről nemrég mi is írtunk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek