Egy lengyel sportoló 50 kilós sziklát vitt egy hegycsúcsra, most pénzbírságra számíthat

Wojciech Sobierajski lengyel sportoló szeptember 8-án egy 50 kilogrammos sziklatömböt vitt fel a hátán a lengyel oldalról a Tengerszem-csúcsra (Rysy), hogy Lengyelország legmagasabb pontja elérje a 2500 méteres tengerszint feletti magasságot. A  különleges rekordok gyűjtőjeként ismert férfi a közösségi médiában osztotta meg sportteljesítményét, de a vágyott elismerés helyett úgy tűnik, pénzbírságra számíthat a természet megzavarása miatt – írják a Magas-Tátra Info oldalán.

„Mostantól Lengyelország legmagasabb csúcsa elérte a 2500 méteres tengerszint feletti magasságot" - írta Sobierajski Instagram-oldalán, ahol részletezte több mint kilenc órás útját. Az üggyel most a nemzeti park igazgatósága foglalkozik, mivel szerintük a sportoló akciójával saját magát és a többi turistát is veszélyeztette. Amennyiben a nemzeti park igazgatósága megállapítja a természetvédelmi törvény bármely rendelkezésének megsértését, Sobierajskinak szembe kell néznie viselkedése következményeivel.

A sportoló elmondta, hogy első alkalommal mászta meg a Tengerszem-csúcsot; korábban a Gáspár-csúcs (Kasprowy Wierch) volt a legmagasabb pont, ahová eljutott a Tátrában, oda is felvonóval. Túrája egyike volt azoknak a kihívásoknak, amelyeket már régóta szeretett volna megvalósítani.

A lengyel sportoló már régóta szerette volna teljesíteni a kihívástForrás: Facebook/Wojciech Sobierajski

Állítása szerint fizikailag és technikailag is nagyon jól felkészült, és egy acélvázas hátizsákban vitte fel az 50 kilogrammos sziklát, ami elég strapabíró volt ahhoz, hogy megakadályozza a kő lezuhanását a hátáról. Az azonban továbbra is rejtély, hogy a sziklatömb, amelyet felvitt a Tengerszem-csúcsra, a csúcson maradt-e, vagy visszavitte. A sportoló nem adott egyértelmű választ erre a kérdésre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek