A magyarok körében is nagy kedvenc úti cél jövő héten turistaadót emel

Ismét emelkedik a barcelonai idegenforgalmi adó április 1-től. A városi - akárcsak a regionális - pótdíj a szálláshelyek típusától függően változik, és csak a hivatalosan nyilvántartott szálláshelyekre vetik ki – írja az euronews.com.

Barcelona egyik híres látványossága, a Güell parkForrás: Shutterstock/Neirfy

Barcelona, Spanyolország leglátogatottabb városaként továbbra is küzd a turisták tömegeivel. A városba látogatóknak mind a regionális idegenforgalmi adót, mind a városi idegenforgalmi díjat meg kell fizetniük.A regionális adó a szálláshely típusától függően változik:

  • A négycsillagos szállodák esetében 1,70 euró (kb. 670 forint), az Airbnb-hez hasonló bérelhető magánszálláshelyek esetében 2,25 euró (kb. 890 forint), az ötcsillagos és luxusszállodák esetében pedig 3,50 euró (kb. 1390 forint) a fizetendő összeg éjszakánként egy fő számára.
  • A Barcelonában 12 óránál kevesebb időt töltő körutazók 3 eurót (kb. 1100 forintot) fizetnek, míg azok, akik 12 óránál többet tartózkodnak a városban, 2 eurót (kb. 750 forintot).

 A városi idegenforgalmi adó mértéke az alábbi:

  • 2024. április elsejétől a Barcelonába látogatóknak 3,25 eurót (kb. 1290 forintot) kell majd fizetniük a városnak a regionális idegenforgalmi adón felül.
  • Ez azt jelenti, hogy az ötcsillagos szállások vendégei összesen 6,75 eurót (kb. 2680 forintot) fizetnek majd éjszakánként, az egyhetes tartózkodásért pedig fejenként 47,25 eurót (kb.18 ezer forintot).
  • A bérelhető magánszálláshelyeken az illeték éjszakánként 5,50 euró (kb. 2180 forint), egyhetes tartózkodás esetén 38,50 eurót (kb. 15280 forintot) kell fizetni a szállás árán felül.
  • A körutazáson résztvevő, egy napos látogatásra érkező turisták 6,25 eurót (kb. 2480 forintot) fizetnek.

A város polgármestere szerint ezzel a magasabb fajlagos költésű turistákat igyekeznek megcélozni a tömegturizmus résztvevőivel szemben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek