Barcelona köszöni, de nem kér az egyedül étkező vendégekből

Nyáron a kültéri teraszok hihetetlenül népszerűek, főleg amikor turisták milliói özönlenek Barcelonába. Ám ez rossz hír az egyedül étkezők számára, mivel a vendéglátóhelyek elkezdték elutasítani őket a több bevételt hozó csoportok javára – adta hírül az Euronews.

A helyi éttermek a turistacsoportokat részesítik előnybenForrás: Shutterstock/Mihai-Bogdan Lazar

Az El Pais spanyol napilap arról számolt be, hogy Barcelona központjában néhány kávézó és étterem – főként a tapasbárjairól ismert Carrer de Blai-n és az Eixample negyedben – a pincérek olyan kifogásokat keresnek, mint például, hogy minden asztal foglalt, és maximum bent, a bárpultnál tudnak ülőhelyet biztosítani az egyedül érkező vendégek számára. 

Több vendég panaszkodott, hogy gyakran csak a WC, vagy a konyha mellett ülhetnek le egy eldugott sarokban, az egyik helyi lakos pedig azt mondta, hogy ugyanazon az estén több étterem is visszautasította – annak ellenére, hogy a terasz tele volt üres asztalokkal.

Barcelona Spanyolország második leglátogatottabb városa, és sok helyi lakos is úgy érzi, hogy a tömegturizmus negatív hatással lehet a mindennapi életükre. Úgy tűnik, hogy nem csak a belvárosi bárok helyezik előtérbe a turisták igényeit – az éttermek és kávézók is láthatóan úgy alakították ki a nyitvatartási idejüket, hogy az jobban igazodjon a turisták ütemtervéhez. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek