Spanyolország vagy a skandináv országok? Hova repülnek a magyarok idén télen?

A melegebb és a miénkhez hasonló, esetleg hidegebb éghajlatú országok egyformán népszerűek a téli hónapokban a magyar utazók körében. A legnépszerűbb repülős célpont idén Spanyolország: majdnem minden 5. magyar ide vesz repülőjegyet, derül ki a Kiwi.com foglalási adataiból.

Spanyolországba, Olaszországba és az Egyesült Királyságba repülhet a legtöbb magyar Budapestről és Bécsből 2023. november eleje és 2024. február vége között. Spanyolország népszerűsége vitathatatlan, közel minden 5. foglalás ide szól ebben az időszakban, Olaszországba és az Egyesült-Királyságba pedig kb. a foglalások 13,5, illetve 10,3%-a.

Buen Retiro Park, Madrid, SpanyolországForrás: Gregorio Puga Bailón from A Coruña/wikipedia

A rövid, 1500 km-nél rövidebb utak átlagára kevesebb, mint 85 euró (kb. 32 100 Ft) ebben az időszakban. A közepes, azaz az 1500 és 3999 km közti járatokért átlagosan 134 eurót (kb. 50 600 Ft), míg a tengerentúliakért (4000 km-nél messzebbi célpont) átlagosan 622 eurót (kb. 235100 Ft) kell fizetnünk. Az utazók közül minden negyedik személy 4-6 napot tölt választott desztinációján; az átlag pedig 5 nap.

Lerici, OlaszországForrás: Shutterstock/Yrabota

Ugyan az év minden szakában, így ősszel és télen is legszívesebben a mediterrán országokba utazunk, ilyenkor a skandináv országokat is jobban kedveljük. Ezek közül a legkisebb, azaz Dánia az első a magyarok listáján a vizsgált időszakban, ami egyébként az összesített lista 10. helyén szerepel. Dánia után Svédországba, majd Norvégiába repülnek leginkább honfitársaink, Finnország pedig a legkevésbé vonzó skandináv desztináció.

KoppenhágaForrás: Shutterstock/Jaroslav Moravcik

A top10-es listán csak európai országok szerepelnek, de az őszi-téli hónapokban ugyanúgy utazunk akár a tengerentúlra is. Azért a legnépszerűbb Európán kívüli desztinációért nem kell annyira messzire menni. Egyiptom szerepel az élen, amit Thaiföld, az Egyesült Arab Emírségek, az Amerikai Egyesült Államok, majd Marokkó követnek.

Forrás: Turizmus.com

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek