Varázslatos helyek, ahova el kell látogatnod, mielőtt túl felkapottá válnának

Az utazásban rejlő varázst gyakran a felfedezés izgalma és az ismeretlen világ felfedezése adja. Ha azonban valamelyik népszerű nyaralóhelyre látogatunk, könnyen előfordulhat, hogy turisták tömegével találjuk szembe magunkat. Ahhoz, hogy még azelőtt elkapjuk az adott hely autentikus hangulatát, mielőtt a tömeg ellepi, érdemes olyan rejtett gyöngyszemeket felfedezni, amelyek még nem kerültek a turisták fókuszába. 

Az alábbiakban néhány ilyen titkos paradicsomot mutatunk be, amelyeket mindenképpen érdemes felfedezned, mielőtt túl felkapottá válnának.

 Azori-szigetek, Portugália

Az Azori-szigetek Portugália egyik rejtett kincsei, amelyek az Atlanti-óceán közepén helyezkednek el. Ezek a vulkanikus szigetek lenyűgöző tájakat kínálnak, tele vannak zöldellő dombokkal, kristálytiszta tavakkal és lenyűgöző tengerpartokkal. A szigetcsoport kulturális öröksége és gazdag történelme mégis alig ismert a turisták körében, így ideális hely azoknak, akik egy csendes és idilli környezetben szeretnék tölteni vakációjukat.

Budapestről Lisszabonba tartó járatot kell foglalni, ott pedig egy csatlakozást az Azori-szigetek valamelyikébe. 

Azori-szigetekForrás: moinefou/Pixabay

Szlovénia 

Szlovénia az Alpok lábánál fekvő kis ország, amely lenyűgöző természeti szépségekkel büszkélkedhet. A Triglav Nemzeti Parkban található hegyek és gleccserek lenyűgöző látványt nyújtanak, miközben a történelmi városok – mint például Ljubljana és Bled – varázslatos hangulatot árasztanak. Szlovénia még mindig viszonylag kevéssé látogatott turistacélpont, így ideális választás azoknak, akik a tömegek elől a nyugalomba menekülnének, és festői környezetben szeretnének hosszas sétákat tenni.

Szlovéniába Budapesttől autóval a legegyszerűbb eljutni, körülbelül 4 és fél óra az út.

Szlovénia természeti szépségei Kranjska Gorán és a Zelenci természetvédelmi területenForrás: Shutterstock/Damien VERRIER

Albánia

Albánia, a Balkán-félsziget ékköve, olyan természeti és kulturális kincsekkel rendelkezik, amelyek még mindig kevéssé ismertek a turisták körében. Az Adriai-tenger partján fekvő tengerparti városok, mint például Saranda és Vlora elképesztő strandokkal rendelkeznek, beljebb érve pedig középkori városok és hegyi falvak rejtenek lenyűgöző történeteket. Albánia még mindig egy igazi gyémánt a turisztikai térképen, így kiváló lehetőség azon kalandvágyó utazók számára, akik az autentikus balkáni életstílust keresik.

Albániába közvetlen járattal utazhatunk a Budapest-Tirana útvonalon.

A Karaburun–Sazan Tengeri Nemzeti ParkForrás: wikipedia.org/ Fation Plaku

Mílosz, Görögország

Bár Görögország számos népszerű nyaralóhellyel büszkélkedhet – például Kréta, Athén vagy Szantorini – Mílosz szigete még mindig viszonylag kevéssé ismert a turisták körében. A hagyományos fehérre meszelt házak és az érintetlen tengerpartok lenyűgöző látványt nyújtanak, miközben a sziget kulturális és történelmi öröksége is figyelemre méltó. Emellett rengeteg hajókirándulás indul a szigetről, amikre érdemes befizetni. Mílosz ideális úti cél azok számára, akik egy csendes és bájos görög szigeten szeretnék eltölteni a vakációjukat, távol a turizmus zajától.

A szigetre legegyszerűbben Athénból (ahova számos közvetlen járat indul Budapestről) lehet eljutni, Pireusz kikötőjéből.

Mílosz, Plaka templom, GörögországForrás: Photononstop via AFP/Alberto Nardi

Forrás: TikTok (@destinationinspiration)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek