Új szakasszal várja a látogatókat Szerbia második legnagyobb barlangja

Zlatibortól mindössze 19 kilométerre található Szerbia egyik legkeresettebb turisztikai látványossága, a Stopića mészkőbarlang. Tavaly mintegy 90 ezer látogató járta be a földalatti csodát, közöttük mi is megfordultunk itt és ebben a cikkünkben meg is írtuk mi mindennek voltunk szemtanúi.

A barlangot színes világítás teszi még izgalmasabbáForrás: Shutterstock / Készítette: NonixPhoto

Most azonban azoknak is érdemes ismét felkeresni a barlangot, akik korábban már jártak itt, hiszen 50 méteres új szakasszal bővítették ki a földalatti útvonalat - számolt be róla a szerb Turistički Svet idegenforgalmi magazin.

Az új sétaút egy természetes eredetű medencékkel teli kanálison vezet keresztül, így aki ezután látogat el a barlangba, annak lehetősége lesz megcsodálni 17 kristálytiszta vizű mészkő-medencét, amelyek 2 métertől, 7,5 méter mélységig terjednek.

A turisták olyan ösvényen mehetnek végig, amely kifejezetten gazdag barlangi kincsekben, melyek között különösen nagy attrakciónak számít a legmélyebb medence felett ékeskedő, hat métert is meghaladó cseppkő. A látogatók egy természetes kapun is áthaladhatnak, amely szintén szemet gyönyörködtető természeti kincsekben gazdag.

A barlang régi és új részét gyerekekkel is érdemes bejárni, hiszen könnyen sétálható útszakaszról van szó, amely mindenhol betonozott és lámpákkal felszerelt. A barlang egyes részein ráadásul folyamatosan változó színek világítják meg a köveket és egy vízzuhatag is várja a látogatókat. A Stopića barlang minden nap 9:30 és 16:30 óra között tart nyitva - írja a szerb portál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek