A világ 10 legszebb kisvárosa

Egy ország kisvárosainak meglátogatása tökéletes módja, hogy a nyaralás során letérjünk a kitaposott útról. A cikkünkben bemutatott, képeslapra illő helyek nemcsak gyönyörűek, de lehetőséget nyújtanak arra is, hogy felfedezzük az adott ország egy másik, kevésbé ismert oldalát.

1. Rothenburg ob der Tauber, Németország

Rothenburg ob der Tauber az a mesebeli város, amelyet már mindenhol láttál a közösségi médiában. Az Észak-Bajorországban található kisvárosban aranyos faházak állnak, az ablakaikban színes virágládák lógnak, macskaköves utcákon barangolhatunk, amelyeket pislákoló lámpák szegélyeznek. A kisvárosban középkori építészet, tradicionális éttermek és még egy kastély is várja a látogatókat. A város karácsonykor mutatja a legvarázslatosabb arcát, amikor hó borítja és andaloghatunk a hangulatos adventi vásárban.

Mintha egy izgalmas fantáziavilág elevenedne meg Rothenburg ob der Tauber városábanForrás: canadastock/Shutterstock

2. Wae Rebo, Indonézia

Kalandos eljutni az indonéziai Flores szigetén található Wae Rebo városába, de az ottani tájak bőven megérik az utazást. A terület messziről is vonzza a látogatókat, hogy megnézzék a hagyományos, kúp alakú Mbaru Niang házakat, amelyek egy domb tetején ülnek, gyönyörű hegyekkel a háttérben és buja dzsungellel körülvéve. Wae Rebo 3 órás túrával érhető el, aki megteszi az utat, ott töltheti az éjszakát, találkozhat a helyi falusiakkal és csodálhatja a csillagokat Indonézia egyik legtávolabbi, fényszennyezéstől mentes vidékén.

A Wae Rebo településen megelevenedik a helyiek egy ősi kultúrájaForrás:Liang Lif/Shutterstock

3. Sidi Bou Said, Tunézia

Sidi Bou Said ugyanazokkal a fehérre meszelt épületekkel, kupolás tetőkkel és csodás kék színekkel büszkélkedhet, mint Görögország, viszont több pálmafával. A hangulatos város felfedezése közben finom tunéziai ételeket is fogyaszthatsz, miközben a Földközi-tenger felett lemenő Napban gyönyörködsz.

Sidi Bou Saidot a művészek és költők kék városaként is emlegetikForrás: Shutterstock.com / Iurii Dzivinskyi

4. Carmel-by-the-Sea, USA

A klasszikus mesebeli falu képe találkozik a lenyűgöző tengerparti városéval Carmel-by-the-Sea-ban, amely Kalifornia festői Monterey-félszigetén található. A bájos utcákat aranyos házikók szegélyezik. A városka helyi borútvonallal és Kalifornia legjobb éttermeinek tucatjaival büszkélkedhet. Carmel egy pazar tengerpart mellett fekszik, ahol a szörfözés, a búvárkodás és a barátságos fókákkal való kajakozás mindennapos tevékenység.

Az amerikai kisváros hangulatos kis házaival mesebeli látványt nyújtForrás: Robert Mullan/Shutterstock

5. Alberobello, Olaszország

Alberobello az olaszországi Pugliában található. Az Unesco listáján szereplő hihetetlen város imádnivaló trullijairól – egyedi, mészkőből készült, kúpos kőtetővel ellátott kerek házairól – híres. Ezek a kis házikók a város macskaköves utcáit szegélyezik, különösen sokat láthatunk belőlük a Rione Monti negyedben, ahol több mint 1000, kúszónövényekkel és élénk színű virágokkal borított trulli található.

Az olasz kisvárosban felüdülés sétálgatniForrás:Josef Skacel/Shutterstock

6. Esperance, Ausztrália

A mindössze 13 000 lakosú Esperance városát gyönyörű strandok és a világ legkékebb vizei tarkítják, amelyek mindenhonnan vonzzák a szörfösöket és az úszókat. Lucky Bayben barátságos kengurukkal osztozhatsz a homokon, míg a Cap Le Grand Nemzeti Parkban játékos delfinek és fókák úszkálnak a sekély vízben, a bálnák pedig nem messze haladnak el a parttól.

Az ausztráliai kisváros tengerpartja lenyűgöző látványt nyújtForrás:Ric Jacyno/Shutterstock

7. Ogimachi, Japán

Ogimachi a világ egyik leghavasabb helye, melyhez csokoládédoboz stílusú, gasshozukuri parasztházak párosulnak. Ezáltal olyan a táj, mintha egy hógömb belsejében lennénk. A több mint 250 éves, nádfedeles faházak az Unesco védnöksége alatt állnak. Tavasszal is lenyűgöző látványt nyújtanak, kilométernyi zöld erdő és pasztellszínű cseresznyevirágok között állnak. Az egyikben akár éjszakára is megszállhatsz, ahol nyitott kandalló, helyi ételek és a hegyekre nyíló kilátás vár.

A kis falu télen is nagyon hangulatosForrás: Alec Gibson/Shutterstock

8. Grindelwald, Svájc

A Berni-Alpokban fekszik Grindelwald, egy kis gelccserváros havas hegycsúcsokkal és buja rétekkel körülvéve. A völgyet jellegzetes svájci faházak tarkítják, amelyek télen tökéletes kiindulópontot jelentenek, amikor a havas sportok szerelmesei a régió legnagyobb síközpontjába áramlanak. Ha a hó elolvadt, a mezőket beborítják a vadvirágok. Több mint 300 kilométernyi sétaút és kerékpárút vezet erdők, folyók és csillogó tavak mellett. Ha a hegyeket felülről is meg akarod nézni, a First-hegyre és a Jungfraujochra kabinos felvonók is közlekednek.

Pontosan ilyennek képzelünk el egy alpesi tájatForrás: Maria Mozgovaja/Shutterstock

9. Kralendijk, Bonaire

Annak ellenére, hogy Kralendijk a trópusi Bonaire sziget fővárosa, mindössze körülbelül 3000 lakosa van. A belvárosa teszi különlegessé, amely színpompás holland épületekből áll. A holland történelmet a modern karibi hangulattal ötvöző épületek mindegyike éttermeknek, butikoknak és búvárboltoknak ad otthont. Ideális hely, hogy beszerezzünk némi ellátmányt, mielőtt felfedeznénk a sziget többi részét és a híres akvamarinszínű vizeket, amelyekben teknősök, delfinek és trópusi halak hemzsegnek.

Igazi karibi hangulat vár Kralendijk városábanForrás:Nancy Pauwels/Shutterstock

10. Stepantsminda, Grúzia

A Kazbegi néven is ismert Stepantsminda egy szépséges völgyben fekszik a Kaukázus hegyei között, szemben Grúzia leghíresebb látnivalójával: a XIV. századi Gergeti Szentháromság-templommal, amely egy dombon áll, és a monumentális, több mint 5 ezer méter magas Kazbek-hegyre néz. Stepantsminda ideális kiindulópont a Kazbegi Nemzeti Park vízeséseinek és forró forrásainak felfedezéséhez, ráadásul még egy szív alakú tó is található ott.

Időtlen szépség tárul elénk a grúz városkábanForrás: Guitar photographer/Shutterstock


(Forrás: timeout.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek