Káprázatos helyek Izlandon, amelyek szinte valószerűtlennek tűnnek

Számos olyan helyről írtunk már, amelyek mesebelinek hatnak, és olyan valószerűtlen látványt nyújtanak, mintha nem is lennének igaziak. Cikkünkben olyan helyszíneket mutatunk be Izlandról, amelyek minden képzeletet felülmúlnak, ráadásul most egy csodás videóban is láthatjátok ezeket! Tartsatok velünk! 

A TikTok videómegosztó sok dologra hasznos is lehet, ilyenek például az utazási tippek. Az emberek szeretik dokumentálni, "vlogolni" utazásukat, ami sokunk számára örvendetes, hiszen számos fontos információt megtudhatunk a helyről, ahova utazni szeretnénk, vagy esetleg ötleteket meríthetünk, ha nem tudjuk merre induljunk. Csak fel kell nézni az alkalmazásra, és kapásból lesz 3 évre előre tervünk! A Destination Inspiration névre hallgató felhasználó oldala pont erre tökéletes. Az egyik videója - amit mindjárt ti is láthattok - azokat a helyeket vonultatja fel Izlandon, amelyek úgy tűnnek, mintha CGI hátterek lennének. Pedig nagyon is valóságosak!

 Katla jégbarlang

Katla jégbarlang, IzlandForrás: Shutterstock

A Catla jégbarlang Izland déli részén fekszik, ahol a táj változatossága és szépsége magával ragadó. Ez a természeti csoda az izlandi jégtakaró részeként emelkedik ki a környező vidékből, lenyűgöző jégformációival és kék árnyalatokban játszó jégfalaival. A jégbarlang mesebeli belső tereiben a kristálytiszta, hűvös levegő mellett gyönyörködhetünk még egyedi jégképződményekben is. A barlang lenyűgöző hely, amely a látogatókat varázslatos utazásra invitálja, ahol a jég és a kőzetek alkotta táj esszenciáját adja az izlandi természet páratlan szépségének.

Diamond Beach

Diamond Beach, IzlandForrás: Shutterstock/Maridav

Az Izlandi Diamond Beach az ország délkeleti partvidékén, Jökulsárlón gleccsertava mellett található. Ez a festői partszakasz híres a parton sorakozó jéghegyeiről, amelyeknek származása egészen érdekes. Az említett gleccsertó környékéről a jégmezők időről időre leszakadnak és jéghegyekké alakulnak át, majd a tó felől a tenger felé sodródnak, és a délkeleti partvidéken "telepednek le". Ezek a jégdarabok - mint a hatalmas gyémántok - meg-megcsillannak a napsugárban, miközben a fekete homokos parton pihennek, ami elképesztő látványt nyújt. A Diamond Beach igazi természeti gyöngyszem, ahol az emberek csodálhatják az északi táj varázslatos szépségét és a jég és tenger örök küzdelmét.  

Eastern Fjords

Eastern fjords, IzlandForrás: Shutterstock/Stefano Termanini


Az izlandi Eastern Fjords, azaz Keleti-fjordok, az ország keleti partján húzódnak, és az Izlandi-félszigetet kelet felé kiterjesztve alkotják az Atlanti-óceán lenyűgöző részét. Lenyűgöző tájak ezek, amelyeket magas hegycsúcsok és meredek sziklák szegélyeznek, a fjordok kristálytiszta vizei pedig festői öblökbe nyúlnak be. Mivel a régió ezen részén kevesebb a turista, a látogatók tömegek nélkül élvezhetik az izlandi természet nyugalmát és szépségét. A fjordok mellett húzódó kis falvak otthont adnak a helyi kultúra és hagyományok felfedezésének.

Izland számos más csodálatos helyet kínál, amelyeket legalább egyszer látnia kell mindenkinek. A következő videóban a fent bemutatott helyszínek szerepelnek, emellett ízelítőt kapunk a szigetország többi csodájából is.  

(Forrás: @destinationinspiration, TikTok)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek