Ebből az óceánparti nyilvános vécéből Izland lenyűgöző tájait is megcsodálhatjuk

Egy pillanatra gondoljuk át, milyen nyilvános illemhelyen jártunk utoljára, majd csukjuk be a szemünket, és képzeljük el, hogy sürgős ügyünk végzése közben egy óceánparti wécéből tekintünk le az alattunk elterülő, mesés tájra. Ez nem álom, legalább is Izlandon. Hvolsvöllur térségében található egy ilyen mosdó, amelynek használata 200 izlandi koronába, azaz 450 forintba kerül, ennyi pénzért viszont örök életre szóló emlék jár.

A füves sétány végénmár az óceán kékellikForrás: Lakáskultúra

A festői szépségű északi államban hagyományosan tisztaságszeretők az emberek, és ez a hozzáállásuk nem csak a saját otthonukban érvényesül, hanem közterületeken is, mely alól a közvécé sem kivétel. Csodás példa erre ez az egyik turisták által gyakran látogatott, óceánparton található izlandi közvécé.

Egy dombtetőre ültették a épületet, hogy jól rá lehessen látni a tájraForrás: Lakáskultúra

Az óceánparti helyszín nemcsak a turisták szerint gyönyörű, több filmes stábot is megihletett már, nem véletlenül forgatták épp ezen a partszakaszon a Trónok harca híres sárkányröpte jelenetét. Az izlandi közvécé tervezői pedig semmiképpen nem szerették volna megfosztani a magukon könnyítő férfiaktól ezt a csodálatos panorámát. 

Lenyűgöző az izlandi vad táj látványaForrás: Lakáskultúra

különös szépségű tájat itt a környező vulkánok alakították, a furcsa alakzatokban megdermedt láván gyenge fű, de az óceánt, fekete sziklákat, és homoksávot is megcsodálhatunk a panorámaablakon át – írja a lakaskultura.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek