Fizetőssé teszik Sevilla legfontosabb látványosságát

A dél-spanyolországi Sevilla városába látogató turistáknak hamarosan díjat kell fizetniük a díszes Plaza de España tér felfedezéséért. A látogatók magas száma ugyanis az épületek károsodásához vezet – közölte a városvezetés. A teret a világ minden tájáról naponta több ezren látogatják lovaskocsin vagy gyalogosan – írja a theguardian.com.

A városvezetés mindenképpen meg szeretné őrizni az utókornak a Plaza de EspañátForrás: kkphotography2/Shutterstock.


„Azt tervezzük, hogy lezárjuk a Plaza de Españát, és a turistáknak díjat kell fizetniük, hogy finanszírozni tudjuk a tér állapotának megőrzését" – írta a város polgármestere, José Luis Sanz az X-en. Szavait egy videóval nyomatékosította, amelyen hiányzó csempék, megrongálódott homlokzatok, valamint az alkóvokat és lépcsőket elfoglaló utcai árusok láthatók.

A félköríves, neomór palotaépítménnyel kiegészített, két végén magas tornyokkal és egy vizesárok fölött átívelő hidakkal keretezett tér, az 1929-es Iberoamerikai Kiállításra épült komplexum része, amely építészetében és csempedíszítésében a spanyol kultúrát hivatott tükrözni.
Az évente több mint 3 millió turistát fogadó sevillai tér a kulturális élet egyik fellegvára, ahol koncerteket, színdarabokat és divatbemutatókat rendeznek.Bár a polgármester világossá tette, hogy a helyiek továbbra is ingyenesen használhatják majd, sok X-felhasználó, köztük sevillaiak is, kritizálták a tervet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek