A tervezettnél előbb véget érhet a síszezon szomszédunkban

Bajban vannak a sípályák Ausztriában, a példátlan hóhiány miatt az is kérdéses, hogy hány síterület képes akár húsvétig tartani a frontot. Az alacsonyabban fekvők közül néhányat már idő előtt le kellett zárni, vagy csupán időszakosan üzemelnek - írja az ORF osztrák közszolgálati médium beszámolója szerint alapján az infostart.hu.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock/Maleo Photography

A legkedveltebb alsó-ausztriai síterületek – köztük Annaberg és Mönichkirchen – már most részlegesen üzemelnek, mert a hótakaró a szokatlan meleg miatt jelentősen vékonyodott. A legtöbb tiroli és salzburgi síterületen egyelőre nincs szó korlátozásról, a salzburgi pályák működése húsvétig biztosított. A kitzbüheli pályák is húsvétig tervezik az üzemelést, ott azonban a mélyebben fekvő völgyekben korlátozások várhatók. 

A hóhiány pótlására most hóágyúzni sem tudnak nyugati szomszédunknál, hiszen ahhoz a mínusz 3 fok lenne az ideális. A jelenlegi 10-15 Celsius-fokban nem alkalmazhatók a berendezések.

Sok helyen a szolgáltatók igyekeznek kárpótolni a turistákat, egyes tiroli turisztikai egyesületek például pedig családi túrákkal, lovaskocsikázással vagy golfozással.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek