Gondot okoz a hóhiány a montenegrói síparadicsomban

Már nagyban zajlik a síszezon Montenegróban, a Savin Kuk síközpont mégsem tud teljes kapacitással üzemelni, ugyanis túl kevés a hó. 

A Savin Kuk síközpont a magasbólForrás: Shutterstock / Készítette: biggunsband

Az elmúlt három napban hullott némi csapadék a hegyen, de ez nem volt elég ahhoz, hogy minden sípályát beüzemelhessenek - írja a Montenegrói RTV.

Jelenleg a 600 méter hosszú snowboard pályán csúszkálhatnak a turisták és a hegy bizonyos részein lehet síelni is, továbbá működnek a panorámás felvonók és néhány sílift. Több sípálya viszont egyelőre használhatatlan.

A téli sportok kedvelői kénytelenek beérni a jelenleg fennálló lehetőségekkel, bár várhatóan a napokban érkező, további havazás lehetővé teszi, hogy szélesebb kínálatot nyújtsanak a síelőknek, akik már most is szép számban érkeznek a Savin Kukra.

Naponta 300-500 síléces vált jegyet, akik minden nap 10 és 16 óra között élvezhetik a téli kikapcsolódást. Újdonságnak számít idén az egy órás belépőjegy: ezt a gyerekeknek 3 euróért, a fenőtteknek pedig 5 euróért lehet kiváltani. Az egész napos síbérlet 8 euróba kerül a gyerekeknek, míg a felnőtteknek 13 euró. Szintén újdonság, hogy a hatvan éven felülieknek is kedvezményes a napijegy, ők tíz euróért síelhetnek a pályákon.

A helyiek remélik, hogy a napokban megmutatkozik a tél igazi arca és teljes kapacitással beindulhat a telelés Montenegróban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek