Ezt a horvát strandot a világ legszebbjei közé választották

A Lonely Planet globális útikalauz minden évben rangos díjakat oszt ki a világ minden tájáról. Idén egy horvát strand is bekerült a világ húsz legjobb strandja közé. A káprázatos listán olyan népszerű úti célok is szerepelnek, mint Rio de Janeiróban az Ipanema beach és a thaiföldi Ao Maya, valamint olyan eldugott paradicsomok, mint a zanzibári Mnemba-sziget. A húsz legszebb strand között egy horvát gyöngyszem, a Punta rata nevű strand is megjelent.

A Punta rata strand a dalmát tengerparton Brela település partjait mossaForrás: Mario Žamić/Wikipedia

A mesés strand a dalmát tengerparton, Brela nevű településen található Splittől légvonalban 42, Makarskától 11, km-re, északnyugatra. A Punta rata 400 méter hosszan húzódik egy varázslatos természetvédelmi területen. A Lonely Planet szerint itt találkoznak a fenyvesek az érintetlen Adriai-tengerrel.

A község jelképe a Brela-kőForrás: Jozef Kotulič, Wikipedia

A Punta rata egy kavicsos homokos strand, ahol sűrű és illatos fenyőfák adnak árnyékot, a mélykék tenger pedig áprilistól októberig ideális 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletet kínál úszáshoz, búvárkodáshoz, kajakozáshoz vagy evezéshez.

Punta rata könnyen felismerhető a tengerből kiemelkedő, ma már híres sziklájáról, amit Brela-kőnek vagy Brela-sziklának is neveznek – írja a total-croatia-news.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek