Megújult London ikonikus metrótérképe

A Transport for London tavaly augusztusban jelentette be, hogy egyedi arculatot ad a metróútvonalaknak új nevekkel és színsémákkal, hogy az utasok könnyebben eligazodhassanak rajtuk. London metrótérképe jelentős átalakításon megy keresztül, most bemutatták a hat metróvonal új nevét és színösszeállítását – írja a mirror.co.uk.

A Transport for London a közlekedés megkönnyítése miatt változtatott a metróvonalak jelölésén és elnevezésén. A fotó illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 COO7/Shutterstock. No use without permission./Coo7

A Transport for London (TfL) tavaly augusztusban jelentette be, hogy minden útvonalnak egyedi azonosítót kíván adni, hogy az utasok könnyebben eligazodhassanak a hálózaton.

Ugyanis a metróvonal jelenleg egy bonyolult, narancssárga színű infrastruktúraként jelenik meg. A járatok külön színt kaptak és mostantól a Lioness line (sárga), a Mildmay line (kék), a Windrush line (piros), a Weaver line (lila), a Suffragette line (zöld) és a Liberty line (szürke) nevet viselik majd.

A 150 éve üzemelő metróhálózat 270 állomást foglal magában. A fotó illusztrációForrás: Shutterstock/Copyright (c) 2014 Songquan Deng/Shutterstock. No use without permission./Songquan Deng

A TfL az utasokkal, történészekkel, közlekedési szakértőkkel és a helyi közösségekkel együttműködve választotta ki a neveket, amelyek tükrözik a vonalak által érintett területeket. Az új nevek London gazdag történelmét és kulturális sokszínűségét ünneplik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek