Eladóvá vált egy hatalmas, még érintetlen sziget a világ végén

Chile nyugati partjainál egy távoli, beépítetlen terület hatalmas darabja új gazdát keres 35 millió dollárét. A Virgin-sziget néven ismert, Manhattannél több mint hétszer nagyobb terület lenyűgöző patagóniai szigetvilága kiterjedt szárazföldi és tengeri területekkel rendelkezik.

Forrás: Guy Wenborne/Hall and Hall

"Bár a szigetek általában nem valók mindenkinek, ritkán találni akkorát, amely bőséges partvonallal, édesvízzel, nyers szépséggel, privát szférával és elszigeteltséggel rendelkezik" – mondta Jeff Buerger, a Hall and Hall ingatlanközvetítő cég munkatársa.

Forrás: Guy Wenborne/Hall and Hall

Az andoki vadon területe sokféle domborzattal büszkélkedhet, beleértve a több mint 150 mérföldnyi tengerpartot, 80 lagúnát, három nagy tavat, magas hegyeket, mély völgyeket, buja dzsungeleket és alacsony homokpadokat. De még egyetlen ház sincs rajta.

Forrás: Guy Wenborne/Hall and Hall

Vannak azonban tőzeglápok (vagy helyi nevén „turba"), vizes élőhelyek és számos őshonos erdő.
Amellett, hogy lenyűgöző, a változatos ökoszisztéma megvédi a területet a környezeti változásoktól.
„Az Andok-hegység – a bolygó leghosszabb hegylánca – a Virgin-sziget teljes hosszán átnyúlik, éghajlati árnyékolóként és a terület természetes szigetelőjeként működik.

A vadvilág éppen olyan érintetlenül létezik, mint évezredekkel ezelőtt" – írja az ingatlanügynökség.

A Virgin-sziget eléréséhez a látogatóknak a chilei Santiago nemzetközi repülőtérre, majd a Balmaceda repülőtérre kell utazniuk, utána hajóra vagy helikopterrel kell szállniuk. A legközelebbi városok Puerto Aysèn és Puerto Chacabuco, Chile szárazföldjén – írja a nypost.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek