Figyelmeztették a turistákat: veszélyessé vált ez a 2 paradicsomi szigetország

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma közzétett egy utazási figyelmeztetést, amelyben fokozott óvatosságra inti a helyieket és a Bahama-szigetekre utazókat is – írja a CNN.

Turistavonzó attrakció a Bahama-szigeteken: az Atlanti-óceán kékellő vízében úszkáló malacokForrás: livepixx.de/Shutterstock

„A bandákon belüli erőszak magas gyilkossági arányt eredményezett, ami elsősorban a helyi lakosságot érintette" – áll a január 26-án közzétett tájékoztatóban. A figyelmeztetés leginkább a New Providence-szigetekre (Nassau), és Grand Bahamára (Freeport) terjed ki.

„Erőszakos bűncselekmények, mint például betörések, fegyveres rablások és szexuális zaklatások, turistás és nem turisztikai területeken egyaránt előfordulnak. Legyen éber, amikor rövid távú bérelhető ingatlanokban száll meg, ahol nincsenek jelen magánbiztonsági társaságok" – tanácsolják.

Nassau az Atlantis Resorttal a háttérbenForrás: Shutterstock.com / Pola Damonte

Arra kérik a turistákat, rendkívüli körültekintéssel járjanak el főleg New Providence Island (Nassau) keleti részén", és azt is javasolják, legyenek óvatosak vezetés vagy esti séta közben, ne álljanak ellen a rablásnak, és ne nyissanak ajtót idegeneknek. A miniszterelnök többek között szigorú lépéseket és fokozott rendőri jelenlétet ígér.

Tanács a Jamaicába indulóknak: gondolják át az utazást!

Nem csak a Bahama-szigetek az egyetlen karibi úti cél, amit veszélyesnek nyilvánítottak. A napokban közleményt adott ki a jamaicai külügyminisztérium is azzal a figylemeztetéssel, hogy gondolják át az utazók, valóban oda kell-e menniük. Gyakoriak ugyanis az erőszakos bűncselekmények, mint például a fegyveres rablás, a szexuális zaklatás és az emberölés is.

Ocho Rios, Jamaica - kólusz és rumForrás: Shutterstock/byvalet

A szexuális zaklatás gyakran előfordul, beleértve az all-inclusive üdülőhelyeket is" – áll a külügyminisztérium közleményében.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek