Több európai sziget is felkerült a Forbes legnépszerűbb nyári úti célja közé

Számtalan gyönyörű, európai sziget várja lenyűgöző természeti kincseivel az utazókat, amelyeket érdemes meglátogatni. A Forbes összegyűjtötte az idei év legnépszerűbb nyári úticéljait, melyek között több európai sziget is szerepel, közöttük egy horvát szigete is az olvasók figyelmébe ajánlják idén – írja a vg.hu a vecernji.hr cikkére hivatkozva.

Horvátország gyönyörű tájai közül Hvar kiemelkedikForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

Az európai kontinens partjain több mint 2000 lakott sziget sorakozik, a Forbes pedig idén is közzétette a leglátogatottabb európai szigeteket. 

Bár Santorini, Szardínia, Ibiza és Mykonos a legnépszerűbb a turisták körében, sok más kevésbé ismert sziget van a listán, amelyeket érdemes meglátogatni 2024-ben, köztük a horvátországi Hvar szigetet is ajánlják.

 „Az Adriai-tengeren fekvő Elegáns Hvar a 9. helyezést érte el a CNTraveler Readers' Choice Awards 2023-ban Európa legjobb szigetei között, és könnyen érthető, miért. Hvar a legalkalmasabb azoknak az utazóknak, akik mindenki számára szeretnének találni valamit – nagyszerű éttermek és éjszakai élet várja a csillogó szuperjachtok, gyógyfürdők és wellness-központok tulajdonosait, akik feltöltődni szeretnének, a csendesebb típusok pedig a szárazföld belsejébe utazhatnak ezen az apró szigeten a rusztikus szőlőültetvények és levendulamezők felfedezésére" – írja a Forbes.

Mykonos hangulatos fehér-kék színeivel idén is népszerű úticélForrás: shutterstock.com/PawelKazmierczak

A Forbes még a Külső-Hebridákat, más néven a Skócia szárazföldi zord partjainál található Nyugati-szigeteket, az olaszországi Stromboli-t tüzes vulkáni tevékenységével, és Heimaey-t, egy Izland partjainál elterülő festői szigetet ajánl a kalandokra éhes utazóknak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek