A világ egyik leggyorsabb vonatát tesztelik Kínában, hihetetlen mennyivel száguld

A China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) alacsony nyomású csőben közlekedő lebegő mágnesvasutat tesztel Észak-Kínában, mely akár 1000 km/h-s sebességgel is száguldhat majd.

Mágnesvasutak már sok éve közlekednek Kínában, de ilyen sebességű vonatok ez idáig nem készültek - illusztrációForrás: Shutterstock/Cyo Bo

Az úgynevezett T-Flight állítólag új rekordot állított fel, jóval több mint 620 km/h-s sebességgel haladt egy két kilométer hosszú tesztcsőben, de a pontos sebességet azonban nem hoztak nyilvánosságra.

Az alacsony nyomású technológiával kombinált, ultranagy sebességű mágnesvasúttal a belföldi repülőjáratoknak szeretnének egyenértékű vagy akár jobb alternatívát teremteni.

 Kína még 2019-ben tűzte ki célul a nagyobb teljesítményű mágnesvasutak fejlesztését. A pártállam a technológiát „úttörő kulcstechnológiának" nevezi „egy hatalmas ország felépítésének tervében". Ezzel egyidejűleg pedig a hagyományos nagysebességű vonatok fejlesztését is folytatják – írja a turizmus.com a heise.de cikke alapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek