Micsoda? Csendes diszkó a Canterbury katedrálisban?!

Az Egyesült Királyság egyik legrégebbi és legfontosabb katedrálisa két '90-es évek témájú csendes diszkónak ad otthont. Az események népszerűnek bizonyultak a résztvevők körében, de számos keresztény hívőben visszatetszést keltenek, akik szerint a diszkónak nincs helye a katedrálisban - írja a CNN.

Az i.sz. 597-ben alapított katedrális Nagy-Britannia legrangosabb püspöke, a Canterbury érsek székhelye. A világméretű anglikán közösség feje koronázta meg III. Károlyt és feleségét, Kamillát is.Forrás: Shutterstock!Philip Bird

Csütörtökön több százan táncoltak éjszakába nyúlóan a kenti Canterbury katedrálisban, színes megvilágításban, világító rudakat pörgetve és fejhallgatót viselve, amelyből a '90-es évek zenéit hallgatták.

A katedrális vezetése a közösségi médiában lelkesedik a buli „fantasztikus hangulatért", és hamarosan újabb diszkót terveznek.

A székesegyház szóvivője a CNN-nek azt mondta, hogy „elsöprően pozitív a visszhang, sokan azt mondták, hogy mennyire örülnek, hogy a katedrális ilyen jellegű rendezvénynek ad otthont", hozzátéve, hogy az eseményekre órák alatt 3000 jegy kelt el.

Canterbury dékánja, Dr. David Monteith nyilatkozatában kijelentette, hogy a diszkó „a katedrális jelentőségét elismeri, és annak értékeit tiszteletben tartja."

Eközben keresztény tüntetők múlt csütörtökön a székesegyház előtt a diszkó programok leállítását követelték – jelentette a helyi média. Az októberben indult rendezvénysorozatot ellenző petíció pedig múlt péntek délutánig több, mint 1700 aláírást gyűjtött össze.

Az aláírásgyűjtők arra szólították fel Justin Welby érseket, hogy „ne gyalázza meg a szent helyet" diszkóval.

Monteith kiemelte, hogy „a katedrálisok mindig is a közösségi élet részét képezték, sokkal tágabb értelemben, mint hogy csak a keresztény istentisztelet és a misszió helyszínei legyenek.

A diszkók szervezője, a Silent Discos in Incredible Places nevű cég több más brit katedrálisban is tartott már otthont hasonló rendezvényeket, és az Instagramon közölte, hogy az ország nagyobb katedrálisainak több, mint felével működik együtt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek