A milánói katedrális padlója ihlette a város új kosárlabdapályáját

A milánói katedrálisnak nem csak a homlokzata, de a padlója is tobzódik a díszítésben: hatalmas virágok borítják be egész felületét. Ezeket a virágmotívumokat festette fel egy művész a város egyik kosárlabdapályájára, a kosárlabda katedrálisaként értelmezve újra azt.

A kosárlabdapályák festése nem új ötlet, mi is írtunk több hasonlóan találékony megoldásról. A jelenlegi festés egy sportcipőkkel kereskedő vállalat kezdeményezésére készült, aminek célja, hogy a kosárlabda és kultúrájának népszerűsítése által támogassák a helyi közösségeket. A Foot Locker a milánói grafikust, Davide Barcot kérte fel a pálya festésére, akinek művészetében egyébként is fontos szerepet játszik a kosárlabda és a sport.

Milánói dómForrás: RGY23/pixabay

Barcot az foglalkoztatta leginkább, milyen szerepet játszik a kosárlabda Milánóban, egy olyan városban, amelynek lelke és a történelme mindig is a város középpontjában összpontosult. A festendő kosárlabdapálya egy meglehetősen központi területen van, mindössze néhány percre a történelmi városmag kapujától.

„Amikor ötleteket kerestem, arra gondoltam: »Milyen csodálatos és őrült dolog lenne kosárlabdázni a milánói székesegyházban?« A kosárlabdapálya festését a katedrális központi hajójának fehér márványcsempéje ihlette, amit piros és kék színnel festettem meg, hogy felidézze az NBA színeit. Ez lesz tehát a kosárlabda katedrálisa Milánóban, amelynek padlóját közvetlenül a város történelme inspirálta" – mondta Davide Barco a Collater-al cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek